Bubbels aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel op het onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse Veneto en hun proseccowijnen als speerpunt.

"Omdat prosecco vandaag een echte hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat voor la dolce vita op zijn best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in ons land."

"Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese schuimwijnen en _ voor het allereerst _ een ruim aanbod aan Belgische schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden", stelt wijnkenner Alain Bloeykens.

Bubbeldorp

Om het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan het fornuis en laat je genieten van gepaste hapjes, op basis van al het lekkers uit de zee. Zo zijn er handgemaakte garnaalkroketjes, een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens, aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een dj-avond, fleurt het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.

Het Epernayplein wordt volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain Bloeykens vertelt: "In onze loungy tent is het constant genieten van geuren, kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans terras, omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet, de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender shaket dan weer cocktails op basis van prosecco."

Proeverijen

Wie meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich via de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus om 17 uur.

Bubbels aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uurtot middernacht. Zaterdag 17 augustus blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 augustus wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten. De toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (het glas mag je houden), voor de bubbels betaal je vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per fles.

(GKM)

Bubbels aan Zee is het jaarlijkse festival voor mousserende wijnen als voorspel op het onnavolgbare champagneweekend in november. Alain Bloeykens en zijn medewerkers zijn hiermee aan de zevende editie toe en kozen dit jaar voor het Italiaanse Veneto en hun proseccowijnen als speerpunt."Omdat prosecco vandaag een echte hype is en de enige schuimwijn in ons land is die al vier jaar op rij een forse groeimarge laat optekenen. Prosecco staat voor een op en top zomerse bubbelwijn die de Italiaanse levensstijl perfect weet te etaleren. Door zijn fruitig en lichtvoetig karakter weet hij vrijwel iedereen te plezieren. Prosecco staat voor la dolce vita op zijn best. Prosecco is vandaag na cava en champagne de meest gedronken schuimwijn in ons land.""Nieuw dit jaar zijn onder meer een selectie verfijnde Portugese schuimwijnen en _ voor het allereerst _ een ruim aanbod aan Belgische schuimwijnen. Ons land ging er in de voorbije jaren flink op vooruit en dient al lang niet meer onder te doen voor de meer gevestigde waarden", stelt wijnkenner Alain Bloeykens.Om het geheel nog smaakvoller dan ooit te maken, zet topchef Felix Alen zich aan het fornuis en laat je genieten van gepaste hapjes, op basis van al het lekkers uit de zee. Zo zijn er handgemaakte garnaalkroketjes, een Noordzee vissoepje en onvervalste Middelkerkse kibbeling. Een animatieprogramma, geschoeid op Italiaanse wijze met gastoptredens, aperitiefconcertjes, een Tropical Night en onder andere een dj-avond, fleurt het geheel graag op, uiteraard met glaasje bubbels binnen handbereik.Het Epernayplein wordt volledig omgebouwd tot Bubbeldorp. Alain Bloeykens vertelt: "In onze loungy tent is het constant genieten van geuren, kleuren en amusement, overgoten met Italiaanse tintjes. Geniet op ons Italiaans terras, omgedoopt tot Prosecco by Mionetto and Freixenet, de twee locomotieven en pioniers onder de prosecco producenten, die in het Bubbeldorp hun beste flessen voorstellen. Onze hippe én Italiaanse bartender shaket dan weer cocktails op basis van prosecco."Wie meer wil weten over de verschillende soorten Italiaanse prosecco, kan zich via de Dienst voor Toerisme (www.middelkerke.be/bubbelsaanzee) of aan de ontvangstbalie, inschrijven voor een begeleide proeverij op donderdag 15, vrijdag 16 en zaterdag 17 augustus om 17 uur. Bubbels aan Zee zet zijn deuren elke dag open vanaf 11 uurtot middernacht. Zaterdag 17 augustus blijft het Bubbeldorp open tot 1 uur en op zondag 18 augustus wordt het Italiaans feestje om 20 uur sfeerrijk afgesloten. De toegang is gratis, een bubbelglas kost 2 euro (het glas mag je houden), voor de bubbels betaal je vanaf 3 euro per glas en vanaf 16 euro per fles. (GKM)