‘Project Y the Final edition’ verschuift naar 2021

© WME
Redactie KW

Nu het jonge volkje het al enkele weken moet stellen met livestreams van dj-sets en niet verder komt dan een kleine huiskamerfuif werd bij velen hoopvol uitgekeken naar 25 april. Alvorens in 2021 met een nieuw concept voor de dag te komen, wou KSA Tielt op die dag namelijk nog één keer knallen met een best-of edition van Project Y, maar het coronavirus gooit roet in het eten.

Voor de fuif die jaar na jaar vernieuwend uit de hoek kwam en daarmee de laatste jaren meer dan 2.000 bezoekers naar de Tieltse Europahal wist te lokken, werd het beste van de afgelopen jaren nog eens uit de kast gehaald. Silent Disco Room, Live Muzikanten, Wheel of Fortune, Kasteelbier Rouge van’t vat, Photowall, Kroket Loket… Ze zouden allemaal nog één keer samengebracht worden op wat ongetwijfeld een megafeest zou worden.

Eén op één verschuiven

“De huidige maatregelen rond het COVID 19-virus en het besef dat zelfs bij een eventuele versoepeling van de maatregelen op 19 april het ondenkbaar zou zijn dat we een kleine week later terug met zoveel mensen samen zouden feesten in een indoorlocatie deden ons beslissen om deze allerlaatste editie een jaartje op te schuiven”, klinkt het bij Simon Populier van de organiserende werkgroep. “We stellen daarom momenteel alles in het werk om 25 april 2020 zoveel mogelijk één op één te verschuiven naar 24 april 2021. Door het feit dat veel van onze projectpartners al jaren vaste partner van het event zijn, is dit iets dat tot op heden zeer flexibel verliep.”

Bergplaats voor sjorpalen

“De flexibiliteit bij het uitwerken van dit compromis maakt ook dat de geleden financiële schade kleiner is dan alles volledig te moeten annuleren. Daarbij proberen we ook zoveel mogelijk dingen die wel al betaald zijn in de mate van het mogelijke te recycleren volgend jaar. De winst die we met het evenement hoopten te verzamelen, was ingeschreven om een veilige bergplaats voor onze sjorpalen te voorzien in de nabijheid van de nieuwe jeugdlokalen. Door de noodzaak van de berging is het plan nog niet helemaal van tafel, al zal de financiering nu wel van onze reserves moeten gebeuren in plaats van de opbrengst”, aldus Simon, die ook onmiddellijk laat weten op 25 april zeker de Facebook pagina van KSA Tielt goed te volgen.

Michael Schack, die na een eerdere succesvolle passage dit jaar terug als top-act op de affiche stond, draagt de organisatie namelijk een warm hart toe en kwam met het voorstel om voor KSA Tielt een exclusieve set te streamen vanuit zijn eigen studio, een set die mogelijk nog aangevuld zal worden met andere DJ’s, zodat er op 25 april alsnog een virtueel feestje kan doorgaan maar dan wel op 2.000 verschillende locaties.

(WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier