https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Project voedselbos van AZ Zeno in finale ‘Eten is Feest 2021’

AZ Zeno plant een nieuw voedselbos. © DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

AZ Zeno is momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuw voedselbos. Dit project haalde de finale van de wedstrijd ‘Eten is Feest 2021’. Wie AZ Zeno mee wil helpen aan de overwinning kan nog tot maandag 20 september zijn stem uitbrengen.

Dat AZ Zeno in Knokke-Heist inzet op gezonde, lokale en smakelijke voeding is ondertussen genoegzaam geweten. Het ziekenhuis gaat echter nog een stap verder. Momenteel is het AZ Zeno bezig met de ontwikkeling van een nieuw voedselbos van 3,5 ha rond de campus Knokke.

Naast de productie van fruit, noten, kruiden, granen, … ligt de nadruk daar op beleving. Het bos zal worden ingezet als therapie-omgeving voor patiënten, als leeromgeving voor scholen, als ontspanningsmoment voor collega’s, als plaats om tot rust te komen na slecht nieuws, … Een bijzonder project met een sterke lokale verankering.

Hoofdprijs

Met dit project behaalde het AZ Zeno een finaleplaats in de wedstrijd ‘Eten is Feest 2021’ en maakt het ziekenhuis kans op de hoofdprijs van 10.000 euro. Dit budget zou integraal worden ingezet voor de werking en ontwikkeling van het voedselbos.

Met jouw stem kan het AZ Zeno dit project winnen! Surf voor maandag 20 september naar https://www.etenisfeest.be/winnaar/voedselbos en stem het AZ Zeno-ziekenhuis naar de overwinning! Op 23 september wordt de winnaar bekendgemaakt. (DM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.