Project O’Sea op site-Media Center voorgesteld in Oostende

De eerste fase, aan de kant van Mariakerke, bevat lagere bouwvolumes, behalve één toren op de hoek van de Troonstraat en de Van Tyghemlaan. © Foto Allfin
Redactie KW

De eerste fase van O’Sea, het nieuwe project op de vroegere site-Media Center, is voorgesteld. Er komen appartementen, studio’s, rijwoningen, assistentiewoningen, een kindercrèche en handelszaken.

Oorspronkelijk zou Groep Sleuyter op de gronden van het vroegere Media Center het project The White realiseren, maar door liquiditeitsproblemen moest het Oostendse bedrijf het project verkopen. De Brusselse projectontwikkelaar Allfin werd de nieuwe eigenaar. Allfin verkoos van een wit blad opnieuw te beginnen en een heel nieuw project uit te tekenen voor de site.

“Het concept van het vorige project was voorbijgestreefd“, aldus Karim Zouaoui van Allfin. “De architectuur deed eerder aan de Turkse of Spaanse Riviera denken en paste niet in Oostende. Bovendien was het project moeilijk faseerbaar, kwam er veel kritiek op en was er te weinig diversificatie. Tweedeverblijvers waren de voornaamste doelgroep.”

In samenwerking met Conix RDBM Architects tekende Allfin een project met diverse woonvormen. Het geheel zal uit drie entiteiten bestaan. Het stuk aan de kant van Mariakerke zal meer aansluiten bij het dorp. Daar komen lagere gebouwen, behalve één toren op de hoek van de Troonstraat en de Leopold Van Tyghemlaan. Het deelgebied aan de kant van de stad zal hogere volumes bevatten die meer bij de stad aansluiten, in het middengedeelte komt veelal middenhoogbouw. Er is veel plaats voorzien voor aangelegde, aangename groene ruimtes.

Na zomer beginnen bouwen

Voor de eerste fase, kant Mariakerke, wordt nu een bouwvergunning aangevraagd. Er zijn tien rijwoningen voorzien, 21 studio’s, 86 appartementen, 50 assistentiewoningen, een restaurant-brasserie, drie handelszaken, een kindercrèche en 176 ondergrondse parkeerplaatsen. “We bouwen minder dan wat het rup ons toelaat“, zegt Karim Zouaoui. “We mogen zo’n 130.000 m² vloeroppervlakte bouwen, maar we vonden dat te veel en kiezen voor 90.000 m².”

Allfin wil na het verkrijgen van de bouwvergunning beginnen bouwen na de zomer. In 2018 moet de eerste fase klaar zijn. Een studio zal rond de 150.000 euro kosten, een appartement met twee slaapkamers minder dan 300.000 euro.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.