Project Mirrepadde in de steigers vlakbij Kapellestraat en De Baliekouter in Wakken

Redactie KW

De Dentergemse deelgemeente Wakken krijgt er een wijk met 50 woningen bij in de onmiddellijke omgeving van provinciaal domein De Baliekouter. De beschikbare loten variëren tussen iets meer dan 200 en 470 vierkante meter.

De naam van het project luidt ‘Mirrepadde’, verwijzend naar een vroegere hofstede in de buurt. De verkaveling komt in een ingesloten gebied tussen de Kapellestraat en de bebouwing van Ter Plancken, de Markegemstraat en de Nieuwstraat nabij het centrum van Wakken en vooral ook dichtbij De Baliekouter. Het gaat om een samenwerking tussen bouwpromotor De Brabant, Group Vlaemynck en architectenbureau Wielfaert. “In totaal worden 50 woningen ontwikkeld met ruime tuinen”, zegt verkoopsconsulent Matthias Viaene. “45 woningen komen aan een nieuw aan te leggen weg, met toegang vanuit de Kapellestraat. De overige vijf woningen worden georiënteerd volgens de Kapellestraat en vormen een logisch verlengde van het straatbeeld.”

Landelijk of modern

Ter hoogte van de Kapellestraat worden in een eerste fase 21 loten aangeboden, met keuze uit halfopen en aaneengesloten huizen in landelijke of moderne stijl op diverse kavelgroottes. Ze variëren van iets meer dan 200 tot 470 m². De prijzen bedragen tussen 275.000 en 335.000 euro, exclusief kosten. In samenspraak met de ontwerper en de gemeente Dentergem werd er vooral aandacht besteed aan duurzaamheid en het aangename woonkarakter. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier