Project d’Oude Pastorie In Lendelede: 16 sociale huurappartementen

Redactie KW

Het OCMW van Lendelede is gestart met de bouw van 16 sociale huurappartementen in de Izegemsestraat.

Het gebouw komt op de plaats waar de vroegere pastorie stond en kreeg de toepasselijke naam d’Oude Pastorie.

Vorig jaar in november kreeg het OCMW groen licht voor de bouw van 16 sociale huurappartementen. Aannemer Gabecon uit Geluveld is onlangs begonnen met de bouw ervan.

Het nieuwe flatgebouw bestaat uit twee blokken met telkens drie verdiepingen en in totaal acht appartementen: telkens twee appartementen op het gelijkvloers en op elk verdiep. Er is een ondergrondse garage met voor ieder appartement een standplaats. De appartementen zijn bedoeld voor mensen met een zekere zorgbehoefte en zijn geschikt voor 1 tot 4 personen. Het project wordt gesubsidieerd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen.

September 2015

In september of oktober van 2015 zullen de eerste bewoners er hun intrek kunnen nemen. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 2 juni in het Sociaal Thuis op het Dorpsplein aanmelden om in te schrijven.

Maandag 26 mei is er om 19.30 uur in zaal Lindelei een infovergadering voor de bevolking. Daar zal men meer uitleg geven over de inschrijvingsvoorwaarden. Die info kan men ook krijgen in het Sociaal Thuis (051 30 31 31) en via mail naar carine.dewaele@lendelede.be of veerle.devos@lendelede.be.

(IB – Foto’s Frank)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.