Project Dogbo in Roeselare afgesloten met sfeervolle ballonwedstrijd

De opening van Krottegem Kermis was tevens het afsluitmoment van Bon-jour Dogbo. Een project waarbij de wisselwerking tussen scholieren uit Roeselare en partnerstad Dogbo centraal stond.


Die wisselwerking uitte zich in tal van initiatieven. Zo hadden acht lagere scholen extra aandacht voor de waterproblematiek in Dogbo, een gebied in het Afrikaanse Benin, en leerden ze daar over hoe we in België met water omgaan. “De drie Krottegemse scholen gingen nog een stapje verder”, vertelt Jean-Marie Claeren die mee aan de kar trok.

“Zo’n 500 leerlingen maakten een tekening over de markt, die werd vervolgens opgestuurd naar Dogbo waar zij ook hun eigen interpretatie tekenden over de markt. De kinderen spreken amper Frans, maar kunnen op die manier toch met elkaar communiceren.”

Er was woensdagavond nog een afsluitmoment bij de opening van Krottegem Kermis op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. Daar werden alle kinderen van de lagere scholen uit de regio uitgenodigd voor een grootse ballonwedstrijd. “Het leuke is dat we ook een rechtstreekse verbinding hadden met onze partnerstad Dogbo waar ze tegelijk ballonnen de lucht in lieten. Het project werd afgesloten met een heuse Dogbo-dans”, aldus Jean-Marie Claeren. “Volgend jaar willen we dit project verder zetten, eventueel met een andere invulling.”

Krottegem Kermis zelf loopt nog tot en met zondag 1 juni, dan is er het Mini Festival met Marjolein, Jennifer, Lisa Leman en Vanessa Chinitor.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.