Project Bake-it in Roeselare brengt bakpret voor het hele gezin

Een foto van de klas toen er nog wat meer mocht. (gf)
Een foto van de klas toen er nog wat meer mocht. (gf)
Redactie KW

Zeven studenten van de bachelor agro- en biotechnologie van VIVES Hogeschool in Roeselare startten voor het vak student company een eigen onderneming ‘Bake it!’ waarmee ze een bakpakket lanceren met lokale producten.

Lana Verhelle (Wielsbeke), Marie Sierens (Roeselare), Femke Vanassche (Huldenberg), Guillaume Martens (Moeskroen), Jentl Vandekeere (Wingene), Jana Ommey (Diksmuide) en Arne Cappelaere (Vleteren) staken de hoofden bij mekaar om een concept te bedenken waarbij mensen worden aangespoord om meer te bakken met hun kinderen.

“Het resultaat van ons denkwerk was ‘Bake-it!’,een pakket dat uit drie eenvoudige recepten bestaat, waaronder taart, koekjes en cake”, vertelt Marie, commercieel verantwoordelijke. “De perfect afgewogen ingrediënten zorgen voor minder tijdsverlies en dat maakt het ook gemakkelijker om de kinderen mee te betrekken bij het bakken.”

Lokale hoeveproducten

“Het pakket maakt gebruik van lokale hoeveproducten. Zo steunen de kopers de lokale hoevewinkels én zijn de producten in de box ook extra vers”, stelt Jentl. “We werken samen met ‘De Kasteelhoeve’ en ‘Molens Joye’ waar we de boter en bloem halen. De eieren halen we van Johan Vanrenterghem, een landbouwer uit Reninge. In ieder recept zit een uniek origineel gegeven”, gaat Marie verder.

“De taart bevat seizoensfruit, er is zelfgemaakte chocoladeglazuur voorzien bij de appelcake zodat de kinderen lekker creatief kunnen zijn en er is bruine boter voor de koekjes.”

“We zijn zeer enthousiast om ons product aan de man te kunnen brengen. We hopen dat er veel bestellingen zullen volgen en vooral dat de mensen samen met hun gezin kunnen genieten van ons concept!”, aldus Jana, CEO van de onderneming.

combopakket

Je kan de recepten apart of in een combopakket kopen. Een combopakket kost 29,90 euro, het recept voor de taart 9 euro, de koekjes 10 euro en de cake 11 euro. Bestellen kan op https://bakeit2.wixsite.com/website .

Naast de afhaalmogelijkheid, worden de pakketten ook over heel West-Vlaanderen thuis geleverd. Je betaalt dan wel een meerkost van 5 euro.

Info: Wie meer wil te weten komen over ‘Bake-it!’ zelf, kan hen terugvinden op hun Facebookpagina Bake it of op Instagram onder Bake_it_diy.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.