Proeven van festival en cocktails tijdens Wereldfestival in Izegem

Kevin Clement: "Beroepshalve noem ik mezelf een professionele caféganger." (foto Frank)
Redactie KW

Van donderdag 4 tot en met dinsdag 9 juli heeft het 26ste Wereldfestival plaats op de site van De Leest en zaal Iso. “Voor de eerste keer een editie georganiseerd door een medewerkersteam dat uit ‘routiniers’ en nieuwe medewerkers bestaat. Kevin Clement is één van die nieuwe krachten. “Met mijn vrouw Els run ik het hele weekend de cocktailbar op Moulin Bouge, een vernieuwd deel van het festivalverhaal”, zegt Kevin.

Kevin Clement (43) uit de Groeningestraat is de man van Els Berus, de vader van Lola Clement (9) en het baasje van de boxer Bambi. “Beroepshalve noem ik mezelf een professionele caféganger. Ik ben vertegenwoordiger van Campari, Aperol, Bulldog, Crodino en andere lekkernijen voor de regio Oost- en West-Vlaanderen”, zegt Kevin. “Dat staat toch in schril contrast met mijn journalistenopleiding.”

Kevin werd medewerker van het Wereldfestival van de vzw Booserik op vraag van festivaldirecteur Bart De Witte. “Hij kende mij van in het bestuur van N-VA Izegem. Toen ik uit het bestuur stapte zag Bart zijn kans om een extra medewerker voor het festival aan te trekken. Met zijn argumenten als ‘je hebt nu weer meer vrije tijd’ en ‘als je niet ingaat op mijn vraag zal je nooit meer buitenkomen’, kon of durfde ik moeilijk neen zeggen. En tot op vandaag heb ik nog geen spijt van mijn beslissing.”

Onbekend

Kevin kreeg de cultuurmicrobe van jongs af mee van zijn oom Dirk Tanghe. “Die nonkel zorgde ervoor dat ik interesse kreeg in alles wat de geest verrijkt. Maar van het bestaan van een Wereldfestival in eigen stad wist ik niets af. Misschien omdat ik het vooroordeel had dat volksdansers vooral mensen met geitenwollensokken, baarden en te wijde rokken waren. Hoe verkeerd ik was besef ik nu omdat ik als cultuurminded, enthousiast en leutemaker al langer een doorsnee Wereldfestivalganger kon zijn. Een soort Izegemse ‘pekker’… Ik besef nu ook dat de oudere generatie medewerkers keihard werkte om de finale van ‘Champions League’ folklore naar Izegem te halen.”

Het organiserend comité van het Wereldfestival wil enerzijds de beproefde succesformule van het festival behouden en anderzijds proberen een nieuw publiek aan te trekken. “De drive van de jongere garde wordt in de juiste banen geleid door de meer ervaren leden van het comité. We slaan een nieuwe weg in en dat is zowel voor de routiniers als voor de nieuwe medewerkers onontgonnen terrein. Ik denk dat ik daarin mijn plaats heb.”

De vrijdag, zaterdag en zondag van het festival zal Kevin, samen met zijn vrouw Els, de cocktailbar ‘Moulin Bouge’ runnen. “Een deel van het vernieuwde festivalverhaal waarbij we naast de optredens in de tent op de site ISO-De Leest een gratis laagdrempelig festival organiseren. Ook met de bedoeling mensen als ik laten kennismaken met het Wereldfestival via leuke optredens, lekkere cocktails, kinderanimatie en nog veel meer. En als ik als leek eens lyrisch mag zijn over wereldfolklore dan is mijn favoriete dansgroep ‘KTF UI Radha Sarisha Saman Dance’. Dus, kom maar eens proeven… van de cocktails en het Wereldfestival!”

Van 4 tot en met 9 juli treden in de grote Mahal-tent, naast de groep uit Indonesië, ook nog dansers en musici op uit Zuid-Afrika, de onafhankelijke Russische deelrepubliek Kalmukkië, Bosnië-Herzegovina, Brazilië, Peru, Vlaanderen met Die Boose en de Izegemse dansscholen Life Danscenter en Izegemse Dansacademie.

Tickets en info

Er zijn voorstellingen op donderdag 4 juli om 19.30 uur (openingsgala), vrijdag 5 juli om 19.30 uur, zaterdag 7 juli om 21 uur (nocturne), zondag 8 juli om 15 uur (gezinsvoorstelling) en 19.30 uur (supergala) en dinsdag 9 juli om 19.30 uur (slotgala). Tickets kosten tussen de 12 en 16 euro (4 en 12 euro voor de gezinsvoorstelling). Er zijn kortingen voor wie jonger is dan 18 jaar, leden Davidsfonds en vrijetijdspassers. Vrijdag 5 en dinsdag 9 juli zijn er om 15 uur seniorenvoorstellingen aan 12 euro of 18 euro (voor twee belegde broodjes en een drankje nadien). Nadere details op de website. (IB)

De ticketverkoop loopt via www.wereldfestival.be waar je zelf jouw plaats kan kiezen en betalen, via reservaties@wereldfestival.be (0471 30 89 25) en wie liever niet online tickets koopt, kan ook terecht in de bib op de zaterdagvoormiddagen 15, 22 en 29 juni van 10 tot 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier