Proeven en snuisteren op wintersmulmarkt in Boezinge

De leden van het kermiscomité Boezinge. (foto RLa)
Redactie KW

Op zondag 12 januari organiseert het kermiscomité van Boezinge van 11 tot 18 uur op ‘t Katspel ‘Boezinge Toost Toast’, de zesde wintersmulmarkt.

Je geniet er van gezellige sfeer, animatie en je proeft van Boezingse specialiteiten. Het kermiscomité zorgt voor de nodige accommodatie zoals tenten, muziek met DJ Derry, tafels en stoelen. Het biedt de verenigingen en handelaars ook de kans om een centje bij te verdienen.

Straffe koffie en druppels

Om 14 uur worden de nieuwe inwoners verwelkomd in het dorp met een welkomstgeschenkje. Voor deze editie worden voorlopig elf standen opgesteld. Het Kermiscomité Boezinge biedt streekbieren van Brewery Leroy, vuurwerksoep en versnaperingen aan. Voetbalploeg Dreamteam Katspel verwent met straffe koffies en de Schuttersgilde Sint Joris serveert pannenkoeken, cava, druppels en chihuahua shot. Het Sint-Maartencomité verleidt met Picon, paté en croques. Het twirling team biedt verschillende jenevers en kinderlimonade aan. JCnation presenteert zijn natuurvriendelijke producten. Ook Pater Pitte, oud Boezingenaar, mag niet ontbreken. Hij heeft een standje met zijn eigen streekbier en voor oliebollen kan je bij Boe terecht. Grabbelen in de ton kan bij Samana, het vroegere ziekenzorg. De rij wordt gesloten door de mini-ondernemingen van Saguaro van Josefien Vanderstraete met mini-vetplantjes, mini-cactussen en Soap & Glory van Jana Battheu.

Soepverkoop

Op vier zaterdagen – 1, 8, 15 en 22 februari, telkens vanaf 9 uur – zal het kermiscomité weer aanbellen voor de soepronde ten voordele van de jaarlijkse kermis, die dit jaar zal doorgaan van 25 tot en met 30 juli. Zet je kommetje klaar, maar afhalen kan ook vanaf 11 uur in café ‘t Katspel voor 3 euro per liter. (RLa)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier