Weinigen die zullen betwisten dat de verkeersveiligheid in de twee genoemde parallelle verbindingen tussen de Oostendestraat en de Vredelaan te wensen overlaat. Beide straten zijn relatief smal en er wordt te snel gereden. En dus wil de stad geschrankte, vaste parkeerplaatsen uitproberen ter vervanging van het huidige beurtelings parkeren. Plus: in de volledige Langepijpestraat eenrichtingsverkeer richting Vredelaan, dus ook vanaf de Onze Lieve Vrouwstraat. Al bekijken nogal wat bewoners die laatste ingreep met argwaan.

Markeringen aanbrengen vanaf woensdag

Om de voorlopige markeringen aan te brengen en de signalisatie te plaatsen, moet de Werkenstraat op woensdag 12 augustus afgesloten worden. Mochten die werkzaamheden tegen woensdagavond niet klaar zijn, dan worden ze op donderdag 13 augustus voortgezet. Die donderdag wordt ook de Langepijpestraat tijdelijk afgesloten om alles uit te lijnen. De buurtbewoners doen er goed aan om hun wagens die dag buiten de straat te plaatsen.

"Van zodra de markeringen aangebracht zijn en de signalisatie geplaatst is, gelden de tijdelijke parkeerblokken en de nieuwe parkeerregimes", verduidelijkt schepen van Mobiliteit Elsie Desmet. "Er mag dan enkel nog geparkeerd worden binnen de parkeerblokken. Het proefproject duurt tot eind oktober. Uiteraard volgt er een grondige evaluatie. Alle opmerkingen kunnen tijdens het proefproject bezorgd worden aan de dienst Ruimte via ruimte@torhout.be."

Langepijpestraat krijgt volledig eenrichtingsverkeer

Momenteel zijn er in de Langepijpestraat verschillende parkeerregimes van toepassing. Zo bestaat er in het eerste deel van de straat, komende vanuit de Oostendestraat, parkeerverbod. Verder in de straat geldt er halfmaandelijks beurtelings parkeren. Daarnaast is er in het eerste deel van de straat eenrichtingsverkeer in voege, terwijl er in het tweede deel verkeer in beide richtingen plaatsheeft.

In de Langepijpestraat worden er enkel in het gedeelte tussen de Onze Lieve Vrouwstraat en de Vredelaan alternerende parkeerblokken voorzien. Het parkeerverbod in het eerste, erg smalle gedeelte blijft behouden. Bovendien geldt er tijdens de proefopstelling in de volledige Langepijpestraat eenrichtingsverkeer, waardoor je vanaf de Vredelaan de straat niet meer kunt inrijden.

Geen beurtelings parkeren meer in Werkenstraat

Over de volledige lengte van de Werkenstraat zijn er straks geschrankte, vaste parkeerstroken voorzien., foto JS
Over de volledige lengte van de Werkenstraat zijn er straks geschrankte, vaste parkeerstroken voorzien. © foto JS

In de Werkenstraat bestaat er nu halfmaandelijks beurtelings parkeren, een verouderd systeem dat dikwijls voor problemen zorgt in combinatie met de aanwezige inritten en garages. "Bovendien is het uitrijden vanuit de Leopoldstraat niet ideaal in de periode dat er aan die kant geparkeerd wordt", zegt schepen Desmet. "Tijdens het proefproject zullen we in de Werkenstraat over de volledige lengte alternerende parkeerblokken aanbrengen. Die blokken zullen een remmende werking op het verkeer hebben. Ze worden aangeduid met tijdelijke gele markeringstape. Uiteraard worden er tevens signalisatieborden geplaatst. Nadien zullen we bijsturen waar nodig."

Weinigen die zullen betwisten dat de verkeersveiligheid in de twee genoemde parallelle verbindingen tussen de Oostendestraat en de Vredelaan te wensen overlaat. Beide straten zijn relatief smal en er wordt te snel gereden. En dus wil de stad geschrankte, vaste parkeerplaatsen uitproberen ter vervanging van het huidige beurtelings parkeren. Plus: in de volledige Langepijpestraat eenrichtingsverkeer richting Vredelaan, dus ook vanaf de Onze Lieve Vrouwstraat. Al bekijken nogal wat bewoners die laatste ingreep met argwaan.Om de voorlopige markeringen aan te brengen en de signalisatie te plaatsen, moet de Werkenstraat op woensdag 12 augustus afgesloten worden. Mochten die werkzaamheden tegen woensdagavond niet klaar zijn, dan worden ze op donderdag 13 augustus voortgezet. Die donderdag wordt ook de Langepijpestraat tijdelijk afgesloten om alles uit te lijnen. De buurtbewoners doen er goed aan om hun wagens die dag buiten de straat te plaatsen."Van zodra de markeringen aangebracht zijn en de signalisatie geplaatst is, gelden de tijdelijke parkeerblokken en de nieuwe parkeerregimes", verduidelijkt schepen van Mobiliteit Elsie Desmet. "Er mag dan enkel nog geparkeerd worden binnen de parkeerblokken. Het proefproject duurt tot eind oktober. Uiteraard volgt er een grondige evaluatie. Alle opmerkingen kunnen tijdens het proefproject bezorgd worden aan de dienst Ruimte via ruimte@torhout.be."Momenteel zijn er in de Langepijpestraat verschillende parkeerregimes van toepassing. Zo bestaat er in het eerste deel van de straat, komende vanuit de Oostendestraat, parkeerverbod. Verder in de straat geldt er halfmaandelijks beurtelings parkeren. Daarnaast is er in het eerste deel van de straat eenrichtingsverkeer in voege, terwijl er in het tweede deel verkeer in beide richtingen plaatsheeft.In de Langepijpestraat worden er enkel in het gedeelte tussen de Onze Lieve Vrouwstraat en de Vredelaan alternerende parkeerblokken voorzien. Het parkeerverbod in het eerste, erg smalle gedeelte blijft behouden. Bovendien geldt er tijdens de proefopstelling in de volledige Langepijpestraat eenrichtingsverkeer, waardoor je vanaf de Vredelaan de straat niet meer kunt inrijden.In de Werkenstraat bestaat er nu halfmaandelijks beurtelings parkeren, een verouderd systeem dat dikwijls voor problemen zorgt in combinatie met de aanwezige inritten en garages. "Bovendien is het uitrijden vanuit de Leopoldstraat niet ideaal in de periode dat er aan die kant geparkeerd wordt", zegt schepen Desmet. "Tijdens het proefproject zullen we in de Werkenstraat over de volledige lengte alternerende parkeerblokken aanbrengen. Die blokken zullen een remmende werking op het verkeer hebben. Ze worden aangeduid met tijdelijke gele markeringstape. Uiteraard worden er tevens signalisatieborden geplaatst. Nadien zullen we bijsturen waar nodig."