Proef van wintersfeer op warme kerstmarkt in Kuurne

We herkennen Rudi Maes, Jo Lambrecht, Colline Jehs, Severino Werbrouck, Johan Bossuyt, voorzitter Benedikt Devos, Nancy Parmentier en Lien Defoort. © BRU
Redactie KW

Op zaterdag 14 december organiseert het braderiecomité weer een sfeervolle kerstmarkt op het marktplein, de 31ste al. Vanaf 17 uur openen de 50-tal kraampjes van verenigingen en handelaars. Elk jaar opnieuw kan de kerstmarkt rekenen op heel wat bezoekers.

“Dit is niet tijdens De Warmste Week, maar toch heerst er een warme sfeer”, geeft voorzitter Benedikt Devos mee. “Wie onze kerstmarkt bezoekt, kan ook dit jaar opnieuw genieten van een rijk aanbod: lekkere hapjes en drankjes, kaarsen… In deze kerstperiode is dat een ideale uitstap samen met vrienden een bezoekje te brengen en zo al even van de kerstsfeer te proeven. Onze muziek zal alvast op zaterdag 14 december voor gepaste ambiance zorgen tijdens de rondgang van de Kerstman. Ook Bakker David van bakkerij Tompoes is er weer bij en toont zijn handigheid en creativiteit in zijn ijssculpturen.”

Mooiste stand

Ook voor de 50 standhouders is er opnieuw een bijzondere taak weggelegd, gezien een jury weer op zoek gaat naar de mooist versierde stand. De winnaar wordt ook dit jaar opnieuw beloond met een gratis stand. Ook de allerkleinsten zullen zich niet vervelen, gezien ook voor hen heel wat animatie is voorzien. Zo kunnen kinderen terecht in zaal de Klinker in de Heilig Hartstraat bij de Creatieve Kinderopvang georganiseerd door ex-sire Pedro Colasse en zijn familie. Tekenen, schilderen, knutselen in teken van kerst en genieten van lekkere chocolademelk, het kan er allemaal. Op het marktplein zal voor hen ook een draaimolen opgesteld zijn. (BRU)

Meer info via www.bra3.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier