Producent dierenvoeding Edgard & Cooper richt foundation op en schenkt 250.000 euro aan dierenwelzijn

© gf
Redactie KW

Producent van kwalitatieve honden-en kattenvoeding Edgard & Cooper schakelt een versnelling hoger in zijn inzet voor dierenwelzijn en schenkt vanaf dit jaar 1% van zijn totale omzet aan dierenwelzijn, goed voor 250.000 euro dit jaar.

Edgard & Cooper, gevestigd in Kortrijk, is intussen 4 jaar actief en is een gevestigde waarde als producent van kwalitatieve en ecologisch verantwoorde honden – en kattenvoeding. Van bij de oprichting in 2016 heeft Edgard & Cooper zich als duurzame startup geëngageerd om 10% van zijn winst te schenken aan non-profit organisaties die zich inzetten voor dierenwelzijn. De focus lag daarbij vooral op de Dog Care Clinic in Sri Lanka, een organisatie die zich ontfermt over straathonden op het Aziatische eiland en inzet op sensibilisering van de lokale bevolking. Een totale financiële steun goed voor ruim 98.000 euro.

250.000 euro steun

Nu Edgard & Cooper de fase van startup ontgroeid is, leek het hen tijd om een versnelling hoger te schakelen in hun inzet voor dierenwelzijn. Het resultaat is de oprichting van een officiële Edgard & Cooper Foundation en het engagement om voortaan 1% van de totale omzet te doneren aan deze, onafhankelijk van de winst. Voor 2020 betekent dit alvast een schenking van ruim 250.000 euro.

Louis Chalabi, een van de oprichters van Edgard & Cooper legt uit: “Dit is een echte mijlpaal in onze inspanningen op vlak van dierenwelzijn. Iets terugdoen voor de dieren hebben we van bij de start altijd gezien als onze plicht. Bij Edgard & Cooper staan duurzaamheid, ecologie en welzijn niet in de kleine letters geschreven, maar is het de leidraad voor alles wat het bedrijf onderneemt. Met de foundation kunnen we het lijden van honden en katten sneller en effectiever stoppen. Want uiteindelijk is dat onze ultieme missie.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier