Proces tegen terrorist die Ann-Laure doodreed uitgesteld door corona

Ann-Laure Decadt kwam om het leven bij de aanslag in Manhattan. © Getty/gf
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Het proces tegen Sayfullo Saipov, die op 31 oktober 2017 met een pick-up inreed op voetgangers en fietsers in Manhattan, is door de coronamaatregelen uitgesteld. Bij de aanslag kwamen acht mensen om het leven, onder wie Ann-Laure Decadt uit Oostnieuwkerke.

De start van het terrorismeproces was voorzien voor maandag 20 april, maar wordt omwille van de Amerikaanse coronamaatregelen uitgesteld. Dat laat de advocaat van de familie van Ann-Laure Decadt weten.

Ann-Laure, een moeder van twee zoontjes, kwam op 31 oktober 2017 om het leven bij een aanslag in Manhattan (New York). Sayfullo Saipov, een man uit Oezbekistan, reed toen met een gehuurde pick-uptruck in op voetgangers en fietsers. Behalve de vrouw uit Oostnieuwkerke kwamen nog zeven mensen om het leven. De twee jongere zussen van Ann-Laure en hun moeder ontsnapten.

“Prachtpersoon”

“De familieleden van Ann-Laure Decadt – ook haar echtgenoot en haar vader – werden de voorbije maanden gehoord door de FBI en legden getuigenissen af in de beide fases van het proces, de zogenaamde guilt phase en penalty phase“, zegt de advocaat. “De familieleden zullen proberen het wekenlange proces in New York bij te wonen. Ze willen vooral weten waarom de verdachte zo heeft gehandeld, wat er aan de aanslagen voorafging en hoe dit allemaal is kunnen gebeuren. Ze willen tijdens het proces ook duidelijk maken welke prachtpersoon Ann-Laure was.”

Er is nog geen zicht op een nieuwe startdatum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier