Procedurefouten dwingen Tieltse gemeenteraad tot herstemming nieuw terrasreglement

Het nieuwe terrasreglement in Tielt moet herstemd worden.©Wouter Meeus foto WME
Het nieuwe terrasreglement in Tielt moet herstemd worden.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Het stadsbestuur moet zijn huiswerk overdoen en de beslissing komt opnieuw op tafel in de raad van donderdag 6 mei.

Stad Tielt lanceerde eind februari zijn nieuwe terrasreglement, met als grote nieuwigheid de verplichting voor horecabazen om te investeren in zwarte luifels en parasols. Ze kregen daarvoor een overgangsperiode van vier jaar, maar nu er toch opnieuw over het reglement moet worden gestemd, past de stad het ook maar meteen aan.

Overgangsperiode van zes jaar

“We geven alle horecazaken zes jaar de tijd om zich in regel te stellen, al blijft het zo dat ze maar vier jaar kunnen genieten van subsidies”, zegt schepen van Lokale Economie Hedwig Verdoodt (CD&V). “Had ik het niet voorspeld dat al wie nog maar een paar jaar geleden nieuwe luifels of parasols kocht dit reglement niet genegen zou zijn?” zegt oppositieraadslid Simon Bekaert (Vooruit).

Verkeersknip allicht al vanaf 8 mei

Het stadsbestuur laat ook weten dat, als er een algemene aanvraag komt van de horecazaken op de Markt, de verkeersknip al vanaf 8 mei kan worden doorgevoerd tot de kermis eind september. Terrassen kunnen met andere woorden uitbreiden zoals vorige zomer. Horecazaken die het aanvragen, mogen ook parkeerplaatsen innemen. (TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier