Probleem met loslopende honden op hoeve in Wilskerke

Redactie KW

Op de hoeve, ter hoogte van Kavelweg 1, in de Middelkerkse deelgemeente Wilskerke, lopen er honden los op het erf. Blijkbaar niet enkel op het erf, ook mensen die op de openbare weg voorbij komen, worden opgeschrikt door de honden.

Enkele dagen geleden plaatste Nick Wils uit Wilrijk op de populaire Facebookpagina ‘Je bent van Middelkerke’ hieromtrent een bericht en dat zorgde voor heel wat commotie. We belden Nick Wils op om de juiste toedracht te kennen van zijn bericht.

“Mijn nichtjes maakten afgelopen zondag een fietstochtje van Middelkerke naar Leffinge en passeerden in de Kavelweg voorbij die hoeve. Daar werden ze opgeschrikt door twee honden die losliepen op het erf. Ze bleven niet enkel op het erf, ze liepen ook op de openbare weg. Mijn nichtjes hadden de reflex om vlug door te rijden en op die manier konden ze de honden achter zich laten, anders waren ze misschien wel gebeten door de honden”, zegt Nick Wils.

Op zijn Facebookbericht kwamen heel wat reacties van mensen die al eerder in dezelfde situatie verkeerden. Burgemeester Jean-Marie Dedecker kent de landbouwer: “We ondervinden al een tijd moeilijkheden met die landbouwer en eigenlijk werd het hem verboden om nog dieren te houden. Ik heb overlegd met de politiecommissaris en we zullen dit zeker niet zo laten.”

Wat de burgemeester zegt, wordt bevestigd door politiecommissaris Frank Delva: “We zijn op de hoogte van het gebeuren en hebben al verschillende klachten ontvangen. We hebben de klachten telkens ernstig genomen en de man in kwestie aangemaand om de honden niet te laten lopen op de openbare weg, maar blijkbaar wordt daar geen gehoor aan gegeven. Na overleg met de burgemeester hebben we besloten om zelf het heft in handen te nemen, aangezien de man zelf niets onderneemt.”

Wat er precies zal gebeuren vernamen we niet, maar in alle geval wordt een einde gemaakt aan deze onveilige en gevaarlijke situatie voor fietsers en wandelaars. Op de boerderij zelf gaf men niet thuis en op het ogenblik van het nemen van de foto waren er geen honden te bespeuren.

(PBM/foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier