PRO wil extra rustbanken langs wandelroutes in Moorslede

Raadslid Nick Vandeghinste wil meer rustbanken in Moorslede. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Raadslid Nick Vandeghinste wil meer rustbanken in Moorslede. (foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

Nick Vandeginste (PRO) stelde op de gemeenteraad voor om langs de wandelroutes extra rustbanken te voorzien op het openbaar domein.

“Wandelen is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de favoriete recreatievormen van jong en oud. Mensen zijn steeds meer op zoek naar wandelpaden en rustige wegen waarlangs ze zich op een veilige en aangename manier kunnen verplaatsen. Op deze trajecten ontbreekt het vaak aan rustbanken, waardoor mensen die minder mobiel zijn afhaken. Deze rustpunten kunnen nadien in kaart worden gebracht, zodat wandelaars perfect de haalbaarheid van hun gekozen traject kunnen inschatten.”

Al mee bezig

“We zijn daarmee al een tijdlang bezig”, zegt schepen Benedikt Vallaey (STERK). “In Moorslede en Dadizele voorzien we twee wandelroutes voor mensen die minder mobiel zijn. De verschillende modellen konden worden getest. We hebben twee verschillende gekozen, een model voor minder mobiele mensen en een tweede model voor iedereen. Voor Moorslede zijn er vier verhoogde zitbanken besteld en zeven van een gewoon formaat. In Dadizele gaat het om drie en zes exemplaren. Er kan zeker bekeken worden waar er nog extra kunnen worden geplaatst. We gaan die wandelroutes evalueren. We zijn bijna klaar met het wandeltraject voor minder mobiele mensen. In het domein Mariënstede komen er ook picknickbanken.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier