"Eén Belg op de vijf en één Belgisch kind op de zes leeft vandaag in armoede", vertelt voorzitter van Pro Nieuwpoort Nicolas Vermote, die deze cijfers schrijnend en beschamend noemt voor een welvarende regio als België.

"Veel gezinnen en alleenstaanden vinden het steeds moeilijker om aan het einde van de maand nog rond te komen, laat staan dat ze nog iets kunnen sparen", geeft hij mee. "Als daar nog eens pech bijkomt door verlies van je job, ziekte of een ongeval loert armoede al om de hoek."

De voorzitter claimt dat zijn partij dit niet mag en kan aanvaarden. "Volgens de lokale armoedebarometer van de koepelorganisatie Decenniumdoelen is Nieuwpoort er de voorbije twaalf jaar fel op achteruitgegaan. Het schepencollege moet dringend zijn prioriteiten bijstellen", roept voorzitter Vermote op.

Project Domino

Op de Dag van Verzet tegen Armoede wil Pro Nieuwpoort daarom een gezicht geven aan mensen in armoede en hun antwoorden in de verf zetten door een inzamelactie voor winterjassen. Wie wil kan op vrijdag 16 oktober overbodige jassen, gewassen en volledig intact, naar een inzamelpunt brengen op de wekelijkse markt.

Ook op zaterdag 17 oktober kan wie dat wil nog jassen schenken aan een stand op de binnenkoer van de Barkentijn. De jassen worden daarna geschonken aan project Domino uit Nieuwpoort dat zich inzet voor kinderen en gezinnen.

"Eén Belg op de vijf en één Belgisch kind op de zes leeft vandaag in armoede", vertelt voorzitter van Pro Nieuwpoort Nicolas Vermote, die deze cijfers schrijnend en beschamend noemt voor een welvarende regio als België. "Veel gezinnen en alleenstaanden vinden het steeds moeilijker om aan het einde van de maand nog rond te komen, laat staan dat ze nog iets kunnen sparen", geeft hij mee. "Als daar nog eens pech bijkomt door verlies van je job, ziekte of een ongeval loert armoede al om de hoek." De voorzitter claimt dat zijn partij dit niet mag en kan aanvaarden. "Volgens de lokale armoedebarometer van de koepelorganisatie Decenniumdoelen is Nieuwpoort er de voorbije twaalf jaar fel op achteruitgegaan. Het schepencollege moet dringend zijn prioriteiten bijstellen", roept voorzitter Vermote op. Op de Dag van Verzet tegen Armoede wil Pro Nieuwpoort daarom een gezicht geven aan mensen in armoede en hun antwoorden in de verf zetten door een inzamelactie voor winterjassen. Wie wil kan op vrijdag 16 oktober overbodige jassen, gewassen en volledig intact, naar een inzamelpunt brengen op de wekelijkse markt. Ook op zaterdag 17 oktober kan wie dat wil nog jassen schenken aan een stand op de binnenkoer van de Barkentijn. De jassen worden daarna geschonken aan project Domino uit Nieuwpoort dat zich inzet voor kinderen en gezinnen.