Prizma Campus VTI maakt nieuwe stripbakken voor Izegemse bib

Voor de uitgebreide stripcollectie neemt de Izegemse bibliotheek nieuwe bakken in gebruik. Ze werden ontworpen en gerealiseerd door leerlingen van het zesde jaar van de houtafdeling van Prizma Campus VTI.

Het VTI van Izegem maakte nieuwe stripbakken voor de bibliotheek.©Frank Meurisse Frank Meurisse
Het VTI van Izegem maakte nieuwe stripbakken voor de bibliotheek.©Frank Meurisse Frank Meurisse

“De bibliotheek heeft bijna 8.500 strips in haar collectie en die willen we optimaal aan de bezoekers ter beschikking stellen”, zegt schepen van Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA). “Meer dan 4.000 strips zijn specifiek voor de kinderen en jongeren en er was een grote nood aan nieuwe bakken.”

“Doordat deze bakken door leerlingen van de technische school gemaakt worden, vergroot hun betrokkenheid met de lokale bibliotheek en is het uiteraard ook leuk voor hen dat een opdracht ook praktisch bruikbaar is”, verduidelijkt bibliothecaris Nicolas Cappelle.

“De houtafdeling realiseerde eerder ook al een hele reeks sokkels voor tijdelijke kunsttentoonstellingen in de bibliotheek.” Door de aankoop van enkele nieuwe stripreeksen voert de bibliotheek ook een reeks strips af. “Ze zullen hun weg vinden naar de tienerwerking in het JOC en een ander deel gaat naar de Izegemse jeugdbewegingen”, besluit verantwoordelijke Els Carton.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.