Prinses Astrid bezoekt Voedselbank West-Vlaanderen en Food Act 13 in Kuurne

Dinsdag bracht de Belgische prinses Astrid een bezoek aan Voedselbank West-Vlaanderen en Food Act 13 in Kuurne. Met haar bezoek wil ze beide organisaties een hart onder de riem steken.

Prinses Astrid tijdens het bezoek aan Food Act 13, werd verwelkomt door schepen Bram Deloof © LO

Het was afgelopen dinsdag een drukke dag voor prinses Astrid. Om de dertigste verjaardag van de Belgische Federatie van Voedselbanken te vieren en om alle medewerkers en vrijwilligers van Voedselbank West-Vlaanderen en Food Act 13 in Kuurne te steunen, verraste de prinses beide organisaties met een bezoekje.

Haar dag begon met een rondleiding in de magazijnen en de koelcellen van Voedselbank West-Vlaanderen in Kuurne, waar in 2018 een recordaantal van 1.729 ton voedsel verdeeld werd onder 14.136 hulpbehoevenden. Hiervoor werkt de organisatie samen met dertig OCMW’s en 88 liefdadigheidsinstellingen.

Food Act 13 is een logistiek platform van nog maar enkele maanden oud, maar haalt al bijna dagelijks 1.200 kilo aan voedseloverschotten op. De infrastructuur van Voedselbank West-Vlaanderen en Food Act 13 liggen naast elkaar en beide organisaties werken ook nauwgezet samen. “Bij Food Act 13 ligt de focus op verse voeding“, vertelt Kortrijks schepen van Armoedebestrijding en voorzitter van welzijnsorganisatie W13 Philippe De Coene (SP.A). Hierdoor moet de verdeling natuurlijk heel snel verlopen maar het resultaat is er. “Mensen in nood krijgen zo dagelijks een meer gevarieerde en evenwichtige voeding voorgeschoteld.”

(BDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.