Prinselijk bezoek tijdens opening van Legotheek in Kortrijk

Prins Laurent en zoon Nicolas Casimir Marie werden verwelkomd in de Deelfabriek door de initiatiefneemster Sophie Deprez. © TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Vandaag opende initiatiefneemster Sophie Deprez de eerste Legotheek van België. De opening gebeurde onder grote belangstelling van Prins Laurent en zijn zoon Nicolas Casimir Marie. Eerder ontmoette Prins Laurent de initiatiefneemster al tijdens LEGO-expo Rock en was hij danig onder de indruk van het fenomeen.

Lego-blokken hebben een therapeutische kracht, het laat je even toe om al je zorgen te vergeten en verder te bouwen aan je eigen toekomst. Doordat we gevestigd zijn in de Deelfabriek kunnen we een groot doelpubliek bereiken en op die manier ook kansengezinnen aantrekken, zodat we het bereik van onze Legotheek kunnen vergroten”, verduidelijkte Sophie Deprez in een speech.

Het was niet verwonderlijk dat Prins Laurent vandaag samen met zijn zoon de opening bijwoonde. In maart van dit jaar wist Sophie de prins reeds te overtuigen van de therapeutische kracht tijdens zijn bezoek aan Lego-expo Rock. Prins Laurent en zijn zoon Nicolas gingen toen op een ware ontdekkingstocht doorheen het rijke paradijs van legoconstructies. “Het is ongelofelijk hoe Lego-blokken zijn geëvolueerd. Het is jammer dat ze zo duur geworden zijn in onze maatschappij, terwijl ze een helend effect hebben op de mensen”, merkte een verwonderde prins Laurent op tijdens het bezoekmoment aan de Legotheek zelf.

Nicolas Casimir Marie keek vol verwondering naar de vele legoblokken die aanwezig waren in het pand.
Nicolas Casimir Marie keek vol verwondering naar de vele legoblokken die aanwezig waren in het pand.© TV

In de deelfabriek zijn ondertussen twaalf initiatieven gevestigd waaronder de recent geopende Babytheek, Sportrijk en natuurlijk de Legotheek. Verder is er ook nog een Ontmoetingsruimte, Swop&Go, Instrumentheek, Tvelootje, De Fietskeuken, SWITCH, Pamperbank en Rap op Stap. In 2022 verhuist het volledige concept van locatie naar wijk De Venning waar de oude brandweerkazerne zal omgebouwd worden. Wie interesse heeft in een abonnement van de Legotheek telt daarvoor 45 euro neer. Kansarme gezinnen betalen slechts 20 euro. “De overige 25 euro wordt opgelegd door de Legotheek zelf. Daarnaast willen we in de toekomst nog workshops en activiteiten aanbieden voor beide doelgroepen en voorzien we altijd een aantal gratis plaatsen voor kansarme gezinnen”, besluit Sophie Deprez.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier