Prins Mario regeert over Oostende

Redactie KW

Prins Mario werd, in het bijzijn van de Oostendse carnavalsorden, officieel aangesteld in het stadhuis van Oostende. Meteen kreeg hij van burgemeester Bart Tommelein de sleutel van de stad. Prins Mario regeert nu drie dagen lang over de stad.

Na het gratis vat en de nodige foto’s trok het bonte carnavalsgezelschap in stoet naar het Wapenplein, waar de aanwezigen konden genieten van de Vuurshow Julie Arts. Glenn Dangeau, voorzitter van Orde van De Kloeffe veroordeelde Tjannie Carbon, de grootste deugniet van Oostende, tot de brandstapel en Prins Mario had de eer het vuur aan de lont te mogen steken.

De Vuurshow
De Vuurshow© FRO

De avond ging verder door in de feesttent waar nog tot in de kleine uurtjes werd gedanst en gezongen. Na de kindercimateirestoet en de Spekkenworp is er zaterdagavond om 20 uur een optreden van De Romeo’s. Zondag trekt de grote carnavalsstoet vanaf 15 uur door het centrum, met vertrek aan Petit Paris. Na de Kloeffenworp op het Wapenplein, zijn er vanaf 18 uur nog optredens van Yves Seghers en Filip D’Haeze. Carnaval in Oostende wordt afgesloten met een afterparty met DJ Savas.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier