Prins Laurent vrijdag al te gast op Lego-evenement Amazings

Axel Vandenheede

Vandaag opent Amazings Art Experience in Kortrijk Xpo, vrijdag vond al de preopening plaats. Prins Laurent was eregenodigde.

Zowat 100 vrienden, zakenpartners en familieleden van Dirk Denoyelle, de man achter Amazings, konden de vele kunstwerken in Lego in avant-première zien. Iedereen was ferm onder de indruk. Ook prins Laurent, die samen met zijn 12-jarige tweeling Nicolas en Aymeric aanwezig.

Prins Laurent vrijdag al te gast op Lego-evenement Amazings

De prins kreeg mocht de tentoonstelling officieel openen – het Legolint werd gebroken in plaats van doorgeknipt – en kreeg daarna een uitgebreide rondleiding. “Ik ben onder de indruk, heel mooi”, stelde hij achteraf. Hij kon ook zichzelf eenmaal zien: Dirk Denoyelle maakte een portret van de prins dat in een van de vele galerijen hangt.

Prins Laurent vrijdag al te gast op Lego-evenement Amazings

Nicolas en Aymeric waren zo mogelijk nog meer begeesterd. Beiden vroegen voortdurend uitleg en gingen verschillende keren op de foto. Onder meer met de Legoversie van George Clooney, die op een terrasje zit. Het Legotoilet, waaraan Krant van West-Vlaanderen mee hielp bouwen, vonden ze bovendien hilarisch.

Amazings is elke dag open van 30 juni tot en met 22 juli van 10 uur tot 18 uur. (Foto’s AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier