Princess Miley, vlak voor haar eerste eigen show: “Travestie is meer dan een kleedje en een pruik”

Voor de choreografie werkt Princess Miley samen met twee andere dansers. (GF)
Redactie KW

Lennaert ‘Lenny’ Lannoote (26) is afkomstig uit de Ten Brielenlaan, woont met zijn vriend in Wevelgem en gaat als travestiet Princess Miley door het leven. In feestzaal ‘t Kapittel brengt Princess Miley haar eerste eigen showproductie. “Een avond vol humor, glitter en natuurlijk de nodige glamour die de mond van de aanwezigen zal doen openvallen van verbazing”, blikt Lenny vooruit. De zaal is volledig uitverkocht.

“Eindelijk is het zover: nadat ik 8 jaar lang bijna elk weekend in de huid van Princess Miley trad, kom ik nu op zaterdag 9 juni naar buiten met mijn eerste eigen showproductie”, zegt Lenny. “Ik treed samen met vier andere showqueens op: miss Djanet, miss Kayleigh More en The Fancy Sisters. Ze komen uit Lauwe, Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Vrienden of kennissen die me als Princess Miley aan het werk willen zien, moesten bijvoorbeeld naar De Panne of Gent komen en was dat voor sommigen te ver.”

“Die show zaterdag wordt een unieke gelegenheid om me eens in Wervik aan het werk te zien. De anderen zijn allemaal showqueens die er al een tijdlang mee bezig zijn. Het grootste deel van de show treed ikzelf op. Ik ga bijvoorbeeld geen openingsnummer brengen maar begin dit keer met een sketch.”

Stap hoger

Vijf jaar geleden verscheen in onze krant een interview met Princess Miley. “Ik was toen niet slecht maar heb ondertussen ingezien dat het tijd was om een stap hoger te zetten”, vertelt Lenny. “Het laatste jaar begint het voor mezelf serieus te worden. Ik treed nu op met betere en mooiere kostuums en mijn schmink is nu veel verbeterd. Het schminken doe ik zelf. Veel onderdelen voor mijn kostuums maak ik ook zelf. De basisstukken koop ik aan.”

“Zelf kostuums maken, dat is zowat het leukste eraan. Materialen zoeken en daarna ga ik aan de slag met het ontwerp. Ik heb totaal geen geduld, dus veel zin om de materialen te zoeken heb ik niet. Ik zie wel wat ik vind, en met welke ideeën ik kom terwijl ik zoek. Zo heb ik toch al talloze complimentjes gehad over mijn looks.”

“Roddels en drama laat ik zoveel mogelijk links liggen”

Lenny Lannoote won ondertussen na eerste eredame (2013) en tweede eredame (2016) in De Panne vorig jaar de wedstrijd Dragqueen en is in 2015 verkozen tot miss Goddess in Kruishoutem.

Kruidvat

Hij is de zoon van Katleen Debruyne, werkte twee jaar in een kapsalon in Ieper en behoort nu sedert drie jaar tot het personeel van ‘t Kruidvat in Wevelgem. “Mijn collega’s komen allemaal kijken”, vertelt een trotse Princess Miley. “Het is echt wel de bedoeling iets neer te zetten dat af is. Voor mezelf leg ik de lat hoog. En over travestieshows wil ik veel misverstanden uit de wereld helpen. Ik ga niet zeggen dat er een taboe bestaat, maar toch kijken de mensen er op neer. Toch wel een beetje. Goed, de mensen die me niet moeten hebben, spijtig voor hen. Ik doe mijn ding… De roddels, dat drama, ik laat dat links liggen.”

De show wordt een avondvullend programma van ongeveer drie uur en met een pauze. “We willen niet afgaan”, blikt Princess Miley op de show vooruit. “Ik wil mezelf bewijzen en tonen dat ik het kan. Mijn doel is zo vrouwelijk mogelijk te zijn en aan te tonen dat het meer is dan een kleedje aantrekken en een pruik opzetten. Ik ben heel creatief en breng vanalles. Ik doe een paar klassieke nummers, maar bijvoorbeeld ook een mix van James Bond. Twee jaar geleden deed ik dat voor het eerst: het is chique en heel spectaculair op het podium. Ik krijg hiervoor nu nog altijd complimenten. Voor de choreografie werk ik samen met twee andere dansers.”

Pluimen

Als het van Lenny afhangt, dan zal het zaterdagavond niet bij die ene show blijven. “In december zou ik graag een kerstshow doen”, zegt hij. “Eventueel in combinatie met Halloween. Slaat de show zaterdagavond aan, dan brengen we volgend jaar eventueel twee shows, op dezelfde dag of twee verschillende dagen. Op drie weken tijd was deze show uitverkocht en had ik dat nooit verwacht.”

“De mensen kunnen me ook boeken voor verjaardagen, een vrijgezellenfeestje, braderie, pensioenfeesten of een huwelijksjubileum. Alles is bespreekbaar en voor elk budget. Het is voor mij nog altijd een hobby en zolang het plezant blijft doe ik verder.” En wordt dat zaterdag een show met veel pluimen? “In het wereldje is er vaak discussie over pluimen”, aldus Princess Miley. “Sommigen vinden dat veel moet, anderen vinden dat het met een beetje minder ook kan. Daarom heb ik gekozen voor een show met variatie. De aanwezigen zullen pluimen, glitter en glamour, een lach, misschien wel een traan maar vooral een leuke avond zien en beleven!” (Erik De Block)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier