Primeurs Achiel draagt steentje bij aan kansarme gezinnen

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Bij Primeurs Achiel propten ze afgelopen week hun bestelwagen vol met ingezamelde goederen voor de kansarmen onder ons. Het initiatief kwam van serviceclub Lions Club Oostende BO4.

“Met onze winkel wilden we meteen inspelen op het initiatief van de serviceclub”, vertelt Boris Luypaert van primeurs Achiel. “We contacteerden onze leveranciers met de vraag of ze geen producten hadden die niet meer in de handel aangeboden konden worden door hun beperkte houdbaarheidsdatum. Het zijn daarom geen slechte producten, maar producten die verkocht worden in de handel moeten nog ruime tijd goed blijven. Onze vraag resulteerde in een massale inzameling aan producten. Daarnaast kwam ook heel wat speelgoed binnen via de serviceclub. Alle producten werden hier verzameld, versneden en apart verpakt. Daarna ging alles op paletten en werden alle producten en goederen de bestelwagen ingeladen. Alle goederen gingen naar vzw Arcade. Vzw Arcade biedt kwalitatieve hulp aan minderjarige kinderen en jongeren in een problematische leefsituatie.

Zij gaan op hun beurt pakketten samen stellen met alle goederen om die zo te verdelen onder de kansarme gezinnen in onze regio. Het zijn voor iedereen zware tijden momenteel, maar voor de kansarme gezinnen loopt alles nog veel moeilijker als normaal. We zijn blij dat we op die manier ons steentje bij kunnen dragen”, aldus Boris. Er werden zo maar liefst drie paletten goederen verzameld om vzw Arcade te ondersteunen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier