‘Prik to party’: Ieper zet tattoos in om zo veel mogelijk jongeren te vaccineren

© (Foto TP)
© (Foto TP)
Redactie KW

Met plaktattoos en antwoorden op medische en praktische vragen probeert Ieper zo veel mogelijk jongeren te overtuigen om zich straks te laten vaccineren tegen corona.

Wat is het effect van het vaccin op de vruchtbaarheid? Kan tinnitus verergeren door het vaccin? Wanneer zijn de 16-jarigen aan de beurt? Jongeren konden afgelopen dinsdagmiddag met al hun vragen terecht bij lokale experten tijdens een Facebook Live op de pagina’s van Stad Ieper en Joc Ieper, die kadert in de nieuwe campagne ‘2 prikken, 1000 party’s’. Het Iepers stadsbestuur wil zo de vaccinatiebereidheid bij de 16 tot 25-jarigen vergroten. “Vanaf nu zullen de inwoners jonger dan 25 jaar hun uitnodiging beginnen krijgen. We hopen ook hen hier massaal te mogen verwelkomen, want we merken dat de vaccinatiebereidheid bij jongere mensen minder hoog is”, zegt Leen Roskam, leider van het vaccinatiecentrum in Ieper, waar elke dag tot 2.000 prikken worden gezet.

Plaktattoo

Een deel van de campagne gebeurt offline: jongeren kunnen nog voor hun vaccin de plaktattoo ‘Prik to party’ afhalen bij de jeugddienst of het jeugdontmoetingscentrum (JOC). “We zullen ook nog enkele jongeren met een plaktattoo op de bovenarm in beeld brengen op affiches die we onder meer in het JOC-café zullen uithangen. En hierna zullen de vrijwilligers van het JOC zich – hopelijk – kunnen buigen over de organisatie van die volgende duizend party’s”, zegt schepen van Jeugd Dimitry Soenen (N-VA). (TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier