Prijzen voor nieuwe bloedgevers in Hooglede-Gits

Rita Vandenabeele en Christine Verhaeghe willen de inwoners warm maken om regelmatig bloed te geven. (Foto JD)
Redactie KW

Door extra acties wil men tegen het einde van het jaar 100 nieuwe bloedgevers inschrijven. De eerstvolgende collectie is op donderdag 5 juni in de Gulden Zonne.

“We voeren dit jaar extra acties voor het vinden van nieuwe bloedgevers voor Hooglede-Gits”, opent Rita Vandenabeele. “Zo stuurden wij een mail naar alle verenigingen van Hooglede-Gits. Mensen kunnen zich aanmelden via een link of via een telefoontje naar Christine Verhaeghe of mezelf. Op het einde van het jaar willen we 100 nieuwe bloedgevers hebben in Hooglede-Gits. Er volgt ook nog een grote actie met de scholen van onze gemeenten voor de collectes van november.”

Dit jaar zijn er nog collectes in de Gulden Zonne van Hooglede op 5 juni, 4 september en 27 november; in de Hembyze in Gits op 12 augustus en 5 november.

“Op de collecte zelf worden de namen genoteerd en verzameld”, vervolgt Rita. “Op de laatste collectedag wordt bekendgemaakt hoeveel nieuwe bloedgevers er zijn. Uit de verzamelde namen van de nieuwe donors worden dan twee personen uitgetrokken – één per deelgemeente – die elk een verrassingspakket krijgt. Als we honderd nieuwe bloedgevers vinden in Hooglede-Gits, halen we het label ‘Gemeente met een hart’.”

Meer info krijg je bij Rita Vandenabeele (Hooglede), 051 70 08 42, jozef.raes@telenet.be; of Christine Verhaeghe (Gits) 051 22 49 68, c10verhaeghe@hotmail.com.

(JD)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 30 mei.