Prijzen uitgedeeld tijdens hulde van de sportlaureaten in Waregem

De meisjes U16 van Basket Waregem werden gehuldigd als sportjongerenploeg competitie en de dames Two voor de sportclub competitie. Op de foto een delegatie van beide teams. © HDV
Redactie KW

In CC De Schakel werden voor de 56ste keer de Waregemse sporters en clubs gehuldigd.

Hoofdtrainer van SV Zulte Waregem Franky Dury werd bekroond met de titel ‘Laureaat Sportverdienste 2019’ voor zijn jarenlange inzet om jong talent te vormen en te kneden tot een hecht team.

Thibaut Taelman reed samen met compagnon Jeroen Van Belleghem deze zomer maar liefst 3.400 km van Waregem tot aan de Noordkaap voor de actie Kom op Tegen Kanker. Een prachtprestatie die de sportraad beloonde met de titel ‘Sportfiguur Recreatie 2019’.

Al 15 jaar is Jan Steeland een drijvende kracht achter de club Basket Desselgem. Jan is in alles betrokken binnen de club: jongerenwerking, G-ploeg… Voor zijn blijvende inzet kreeg hij de eretitel ‘Laureaat Dries Seghersprijs 2019’.

De ‘Sportfiguur 2019 bij de personen met een handicap’ werd Gwendolina Pannecoucke. Op de Nationale Special Olympics in Beveren behaalde ze goud op zowel de 25m schoolslag als de 25m vrije slag en brons op de 50m vrije slag. Ook op de nationale kampioenschappen zwom ze naar brons op de 50m vrije slag.

De laureaat van de ‘Sportjongerenploeg competitie 2019′ werd Basket Waregem Meisjes U16. In 2019 wonnen ze maar liefst vier gouden bekers.

De 13-jarige Ese Davis is Belgisch en Vlaams kampioene op de trampoline. Haar goede prestaties leverden haar de titel ‘Sportjongere competitie 2019’ op.

Basket Waregem Dames Two ontving de titel ‘Sportclub competitie 2019’. Met een jong team werden ze kampioen in eerste provinciale en stegen ze naar tweede landelijke in de Belgische competitie.

Voor triatleet Pamphiel Pareyn werd 2019 een topjaar. Met onder andere winst in de Clash der Titanen in Damme, brons op het Belgisch kampioenschap in Geraardsbergen en zilver op de halve triatlon in Nice werd hij ‘Sportfiguur competitie 2019’.

(SV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier