Prijzen nieuwbouwappartementen: Kortrijk beent Brugge bij

In Kortrijk is wonen aan de Leie heel populair. © gf
Redactie KW

Kortrijk is Brugge aan het bijbenen voor wat de prijzen van nieuwbouwappartementen. Dat blijkt uit de Vastgoedgids van het magazine Trends, die vandaag verscheen.

Met een gemiddelde vraagprijs van 3.400 euro per vierkante meter blijven de nieuwbouwappartementen in West-Vlaanderen de duurste in Vlaanderen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de kust. Zonder de kust zou de gemiddelde prijs in West-Vlaanderen 2.850 euro bedragen. De sterke prijsstijging is wel al voorbij. In april rapporteerde het studiebureau de Crombrugghe & Partners nog een klim van 6,5 procent in zes maanden en vier procent op jaarbasis, maar de jongste update toont maar een stijging met een half procent meer.

Aan de kust betaal je voor een nieuwbouwappartement 3.950 euro/m². Dat is 2,5 procent meer dan een half jaar geleden. De sterkst stijgende regio is de Westhoek (+7% in zes maanden, tot 2760 euro/m2). In twee deelmarkten daalden de vraagprijzen licht: in Brugge (-0,5% tot 3375/m2) en in de regio Zuid (-1%), met Roeselare als belangrijkste stad.

Opvallend is dat Kortrijk Brugge op de hielen. Het prijsgemiddelde van de nieuwbouwappartementen steeg er de voorbije zes maanden met 5,5 procent tot 3075 euro/m2. Het verschil op langere termijn is opvallend. In Brugge stegen de prijzen in de voorbije vijf jaar met 12,5 procent, in Kortrijk met 29,5 procent.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier