Prijskaartje van 2,3 miljoen voor renovatie sporthal

Schepen Jan Lievens stelt de vernieuwde sporthal voor. © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

De Koekelaarse gemeenteraad dient maandag te beslissen over de renovatie van de oudste sporthal op de sportterreinen. De renovatiewerken starten in mei 2022. In september 2023 zou de gerenoveerde hal opnieuw bedrijfsklaar zijn. De kost voor de renovatie wordt op 2,3 miljoen euro geraamd.

“Sporthal 1 werd in 1976 in gebruik genomen”, vertelt schepen voor sport Jan Lievens (Open Vld). “Na 45 jaar dringt een grondige renovatie zich op. Er werden in het verleden aan de zaal al dakwerken uitgevoerd, terwijl ook de sportvloer in 2014 vernieuwd werd. Nu is het de beurt aan alle sanitair, technieken en de kleedkamers. Die zijn verouderd en niet meer conform de huidige normen.”

Polyvalent lokaal en nieuw sanitair

“De werken zullen in 2 fasen verlopen”, duidt de schepen. “In een eerste fase worden de huidige kleedkamers en het sanitair gedeelte gesloopt en worden 8 nieuwe kleedkamers en 4 scheidsrechtercabines gebouwd. Verder komt er ook een toegankelijker onthaal met balie en met bureel voor de sportfunctionaris. Aanpalend voorzien we een kleine vergaderzaal voor intern gebruik. Verder voorzien we een polyvalent lokaal, waar inwoners diverse sporten kunnen beoefenen. Denk maar aan judo of krachttraining. Ook de speelpleinwerking zal het lokaal kunnen gebruiken. Er wordt daarnaast ook een berging gebouwd voor de sporten die in het lokaal plaatsvinden.”

“In de eerste fase zullen we ook een nieuwe stookplaats optrekken bovenop de kleedkamers. Achteraan de sporthal voorzien we extra bergruimte en een EHBO-lokaal met zicht op de sporthal. Dat lokaal zal ook dienst doen als scheidsrechterruimte. De referees zullen er rustig alle nodige documenten die bij wedstrijden komen kijken kunnen invullen. In een tweede fase breken we het huidige bureel van de sportfunctionaris en de huidige stookplaats af. Er wordt op die plaats een nieuw sanitair gedeelte en een verbindingsgang naar de cafetaria voorzien. De eerste fase start in mei 2022. Als alles volgens plan verloopt kunnen we in september 2013 genieten van de gerenoveerde hal.”

Hogere kostprijs

“Voor de renovatie van de sporthal werd een totaalbudget van 1,8 miljoen euro gereserveerd”, aldus burgemeester Patrick Lansens (Vooruit). “De marktomstandigheden zijn momenteel evenwel zeer slecht. De prijzen zijn 15 tot 20 % gestegen waardoor de kostprijs een stuk hoger zal liggen dan oorspronkelijk gepland. De raming ligt momenteel op 2,3 miljoen euro”. (BCH/foto Gino Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier