Prijkt Discotheek Pavarotti uit Ingelmunster in 2022 op Monopoly Discotheken?

Redactie KW

In het voorjaar van 2022 komt een nieuw spel op de markt: Monopoly Discotheken. Via een poll worden elf straten op het spelbord toegewezen aan discotheken die niet meer bestaan, maar met een iconisch verleden. De kans is groot dat Discotheek Pava uit Ingelmunster binnenkort op het Monopoly-spelbord prijkt. Stemmen kan nog tot zondagavond 21 februari.

Hoewel Discotheek Pavarotti in Ingelmunster niet meer bestaat, blijft deze discotheek nog altijd een gespreksonderwerp. In de jaren 90 en ook na 2000 was de Pavarotti een bekende naam in het uitgaansmilieu. De naam van de discotheek veranderde naar Revolution en in 2011 naar Verso. In 2017 sloot de discotheek volledig de deuren. Vorig jaar werd deze zaak afgebroken. Dit voorjaar opent er een nieuwe vestiging van supermarktketen Albert Heijn.

Na Discopoly

Op vrijdag 12 februari werd in discotheek Versuz in Hasselt een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave voorgesteld: Monopoly Discotheken. Deze versie blijft trouw aan het originele spelconcept, maar wordt in een aangepast jasje gestoken. De unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om de uitgaanscultuur met de vele Belgische discotheken op een alternatieve manier te (her)beleven. Zo komt er met Monopoly Discotheken, in navolging van het spel Discopoly uit de Canvasreeks ‘Platendraaiers’ een officiële versie, onder erkende licentie van Hasbro.

Het programma, gepresenteerd door Kristof ‘DJ 4T4’ Michiels, werpt een licht op de opmerkelijkste feiten, veranderingen en trends in 50 jaar Belgische dj-cultuur. In de tweede aflevering van het programma namen collega-dj’s het tegen elkaar op in het officieuze ‘BK Discopoly’. Na de uitzending stroomden de aanvragen naar deze ‘Discopoly’ binnen. Dus besloot Kristof Michiels het concept verder uit te werken. Hij werd in contact gebracht met de rechtenhouder van Monopoly in België. Zo werd de officiële Monopoly Discotheken geboren.

Stem via poll

Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden in deze versie aangepast naar de bekendste discotheken van het land. Er zal plaats zijn voor zowel huidige discotheken, als voor discotheken uit het roemrijke verleden. Zo zal je bijvoorbeeld de Versuz in Hasselt of de Fuse in Brussel kunnen kopen. Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met referenties naar de discotheken. Voor de overige invulling van het bord is het nog wachten tot de lancering in het voorjaar van 2022, wanneer het in de winkelrekken zal komen. Vanaf nu kan het bordspel echter al online besteld worden. Uit eerdere exclusieve edities van Monopoly bleek dat de verkoop zeer snel kan gaan. Ook voor deze exclusieve editie verwachten de makers een gelijkaardig scenario.

Van de 22 straatjes op het spelbord werden er al 11 ingevuld met hedendaagse discotheken. De overige 11 worden bepaald door discotheekliefhebbers zelf via een poll. In de poll strijden iconische danstempels uit de voorbije decennia om een plek op het bord. De poll loopt tot en met zondag 21 februari en omvat ruim 30 discotheken. De elf locaties met de meeste stemmen verzekeren zich van een plaats op het bord. Stemmen kan via de website www.monopolydiscotheken.be . (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.