Preuteleute opnieuw voltreffer op de Paulusfeesten in Oostende

Volgens de organisatie waren zo'n 12.000 mensen aanwezig voor het optreden van Preuteleute. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Naar schatting waren er 12.000 aanwezigen dinsdagavond op het Petrus & Paulusplein voor het optreden van Preuteleute op de Paulusfeesten.

Sebastien Dewaele (Alain) en Tom Vanrijckeghem (Ook Alain) of Preuteleute waren dinsdagavond de hoofdact op de Paulusfeesten. Het late uur, het optreden was pas om 22.45 uur, en het feit dat velen woensdag moesten werken, weerhield de Oostendenaars niet om een massa volk richting de Paulusfeesten te trekken. Het Petrus & Paulusplein stond afgeladen vol.

Het duo bracht heel wat van hun nieuwe songs, maar ook enkele klassiekers uit de beginjaren mochten niet ontbreken. Het hele publiek zong luidkeels mee. Hier en daar kreeg iemand uit het publiek wat verwijten naar het hoofd geslingerd van Ook Alain, maar Preuteleute zou Preuteleute niet zijn als ze dat niet zouden doen. De woorden die daarbij gebruikt werden, gaan we onze lezers besparen. Maar net dat is de succesformule van Preuteleute.

Een opvallende aanwezige achter de coulissen. Sam Louwyck, collega acteur van Sebastien in Eigen Kweek kwam beide jongens aanmoedigen.
Een opvallende aanwezige achter de coulissen. Sam Louwyck, collega acteur van Sebastien in Eigen Kweek kwam beide jongens aanmoedigen.© JRO

Het anderhalf uur durende optreden werd afgesloten met de klassieker ‘Pakt je zak en goa weg’. En dat het optreden van de talentvolle Oostendenaars opnieuw een voltreffer was, getuigt van de reacties achteraf. “Ik ben er al elke keer bij geweest als Preuteleute hier op de planken stond en ook nu mochten we niet ontbreken”, zeggen Wesley Scheerens en Charissa Bias uit Oostende. “Preuteleute is top, niet alleen in Oostende, maar in heel West-Vlaanderen, tot zelfs in Gent las ik laatst. Die mannen staan al bijna twintig jaar op het podium en zijn nog steeds even hip.”

Preuteleute is top, niet alleen in Oostende, maar in heel West-Vlaanderen, tot zelfs in Gent las ik laatst

Ook Sebastien en Tom zelf waren in de wolken met de opkomst. “Onvoorstelbaar hoeveel volk er was”, vertelt Sebastien. “Ik heb er een erg drukke periode opzitten en ga nu vijf dagen in verlof. Wel, het was een mooie afsluiter van die bijzonder drukke periode. We speelden een thuiswedstrijd en we hebben gewonnen. Dat gevoel heb ik. Merci Oostende!”

Ook Tom was in de wolken. “Volgens de organisatie waren er maar liefst 12.000 mensen voor ons optreden. Even hadden we ervoor gevreesd dat de regen roet in het eten zou gooien, maar het bleef droog. In Oostende optreden voor eigen publiek is altijd wel spannend”, lacht Tom.

Na hun optreden leken Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem in het bijzijn van Carlos, hun drummer, nog niet moe.
Na hun optreden leken Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem in het bijzijn van Carlos, hun drummer, nog niet moe.© JRO

Preuteleute werd in 2002 opgericht. Het komisch duo stond al meerdere keren op het podium op de Paulusfeesten. Woensdagavond staat heel wat Oostendse dj-talent op de verschillende podia op de Paulusfeesten. Om 18 uur staat ‘Matimo’ klaar en om 19 uur ‘dj Goose’, gevolgd door ‘Mister V’ en ‘Mr Helios’. Om 23 uur staat met Regi de enige niet-Oostendenaar op het podium Pier & Pol. Oostendenaar Mario Willems of dj DiMaro neemt over van Regi om 00.00 uur.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier