Prettig Gestoord in Kusttheater Colisée: het maximum van de punten is nog te weinig

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het duo Maes & Bulckaen stellen met Prettig Gestoord in een regie van Bruno Van Heystraeten een zomershow voor in Kusttheater Colisée in Blankenberge.

Wie Jeroen Maes kent, weet dat het lachen geblazen zal zijn. En wie Peter Bulckaen alias Mathias kent uit de vtm-soap Familie weet ook dat die acteur heel wat in zijn mars heeft. Maar wie al aanwezig was op één van de shows van Prettig Gestoord, zal geschrokken zijn over de manier waarop Peter Bulckaen ook sketchen brengt. Sterk, heel sterk. Na de openingsbabbel met versprekingen rond de verhuis van Jeroen Maes – misschien wat té lang – én de Firemedley kwam Peter op het podium met een Teppanyaki-sketch. Het mag gezegd, een billenkletser. Een sterke sketch die de vele aanwezigen tijdens iedere show leuk vinden. Je moet er maar opkomen én je moet het maar doen, maar ‘t is alvast één van de uitschieters in de show Prettig Gestoord.

Prettig Gestoord in Kusttheater Colisée: het maximum van de punten is nog te weinig

De meeste sketchen worden gebracht door Jeroen Maes en Peter Bulckaen, bijgestaan door Saskia De Baere. Het muzikale gedeelte nemen Jurgen Stein en Martine De Jager voor hun rekening, alhoewel ook Jeroen, Peter en Martine vaak meezingen en meedansen. Prettig Gestoord 2018 is een show met een mix van humor en leuke muziek. Een show met bekende medleys en vooral met liedjes om mee te zingen. Martine en Jurgen brachten heel mooi Een ster, waarna het tijd was voor de Karaokebar. Peter en Jeroen weten hoe het ze het moeten aanpakken. Ze trokken zelfs de zaal in om het publiek nog meer bij de act te betrekken. Deel één werd afgesloten met Ray Lewis, de frontman van The Drifters. Hij bracht bekende nummers : Stand By Me, Under the boardwalk, Save the last dance for me, Kissin’ in the back row of the movies, Saturday night at the movies, More than a number…

Prettig Gestoord in Kusttheater Colisée: het maximum van de punten is nog te weinig

Na de pauze stond de voltallige groep, inclusief het showballet, op het podium. Er volgde een Ramses Shaffey Medley, er was een act rond de balletspiegel en de act rond De russen was ook schitterend. Ray Lewis mocht nog even terugkomen om Sweet Caroline te zingen, waarna er hevig werd gelachen met de sketch rond De fietspompen. Je moet er maar opkomen. Tijdens het nummer Barcelona kreeg iedereen kippenvel. Prachtig gezongen door Martine en Jurgen. En de sketchen, die bleven maar komen. Toen Peter en Jeroen een mopje vertelden en het publiek bijna niet reageerde, zei Jeroen : ‘t Is een doordenker, morgen gaan ze daar vree moeten mee lachen. Y.M.C.A. kwam dan weer voor in een mopje waarin het woord OCMW werd verwerkt. Met een Motowmedley werd de show afgesloten.

Prettig Gestoord in Kusttheater Colisée: het maximum van de punten is nog te weinig

Onze visie : Prettig Gestoord is een compleet nieuwe show. Tijdens ons bezoek zat de zaal niet vol. Door het warme weer ? Er is airco in de zaal. Of is er teveel te doen aan de kust ? Prettig Gestoord is een show vol humor en muziek, die je zeker gezien moet hebben. Er wordt opgetreden in het Kusttheater Colisée in Blankenberge, die vaak wordt omschreven als de mooiste kustzaal. De cast bestaat ook uit mannen en vrouwen, die al heel wat op hun palmares hebben staan en die het verdienen van een warm én vooral hartelijk applaus te krijgen van het publiek. Onze mening over deze nieuwe show Prettig Gestoord van Het Prethuis : het maximum van de punten is nog te weinig. We genoten van een avond vol gezelligheid, met sterke sketchen en leuke meezingers. Proficiat !

(PADI – Foto’s: PADI & Daniël)

Prettig Gestoord in Kusttheater Colisée, Kerkstraat 27 in Blankenberge. Tickets : 32 euro. Iedere vrijdag en zaterdag (telkens om 20.30 uur) en op maandag (om 14.30 uur). Reservatie : 050 70 81 98. – www.kusttheater.com.