Pretparken tevreden over vakantieseizoen ondanks kwakkelzomer

© BELGA
Redactie KW

De pretparken blikken aan het einde van de schoolvakantie over het algemeen tevreden terug op het zomerseizoen 2017, ondanks een ‘Belgische’ zomer met periodes kwakkelweer.

Plopsa is alvast tevreden. De site in De Panne ontving afgelopen zomer 550.000 bezoekers. “Hiermee eindigt de zomer van 2017 als derde beste zomer ooit“, aldus CEO Steve Van den Kerkhof. Plopsaqua De Panne deed het heel goed op dagen met slecht weer en mocht begin augustus zelfs een nieuwe recorddag noteren.

Bellewaerde in Ieper geeft geen cijfers voor juli en augustus, maar behoudt door de nieuwe attractie Dawson Duel en de zomernocturnes met extra animatie een voorsprong van 10 procent tegenover vorig seizoen.

Bouwdewijn Seapark in Brugge kende tot het bouwverlof een mindere start, maar sluit de zomer af met 8 procent meer bezoekers. De enkele tropische dagen in augustus lokten veel bezoekers naar Bobo’s AquaSplash, het openlucht waterpark dat twee jaar geleden opende. Ook de geboorte van twee zeeleeuwenpups zorgde voor animo.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier