Pretparken deden het minder goed tijdens hittegolf

Het bezoekersaantal bleef ook bij Boudewijn Seapark onder de verwachtingen. © GF
Redactie KW

Zowat alle pretparken hebben minder bezoekers opgetekend tijdens de dagen waarop het extreem warm was, eind juli. Dat is buiten de waterpretparken gerekend, die het dan weer bijzonder goed deden dankzij de hitte. Dat blijkt uit een rondvraag bij enkele Belgische pretparken.

Bij de pretparken Bellewaerde, Boudewijn Seapark en de Walibiparken hebben ze overal dezelfde trend geconstateerd. De hittegolf heeft een impact gehad op de bezoekersaantallen, maar dat aantal werd door enkele evenementen en acties opgekrikt naar het niveau van vorig jaar voor de maand juli. De parken Plopsaland De Panne en Plopsa Coo noteerden in juli slechts 75 procent van het verwachte aantal bezoekers.

Verkoeling zoeken in Plopsaqua

Voor de waterpretparken was de hittegolf wél goed nieuws. Plopsaqua De Panne, het waterpretpark naast Plopsaland De Panne, zegt zeer goede bezoekersaantallen te hebben gehaald. Dat is waarschijnlijk mede dankzij de vrijdagen 19 en 26 juli, wanneer de bezoekers er tot na middernacht mochten verblijven. “Bezoekers waren blij en dankbaar dat ze er afkoeling konden zoeken”, zegt Chelsea Vanhullebusch van Plopsa. Ook het pas geopende Bellewaerde Aquapark, dat zijn eerste maand inging, deed het naar eigen zeggen zeer goed dankzij de hitte.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier