Presto organiseert een virtuele loopwedstrijd in maand april

Ronny Pollet is de voorzitter van loop- en wandelclub Presto.© Foto Coghe
Ronny Pollet is de voorzitter van loop- en wandelclub Presto.© Foto Coghe
Redactie KW

De Ichtegemse loop- en wandelclub club Presto organiseert jaarlijks in het centrum van Ichtegem de gekende Presto-loop. Gemiddeld doen daar tot 500 deelnemers aan mee, jeugd inbegrepen. Lopers en wandelaars blijven nu al meer dan een jaar op hun honger zitten door de beperkingen van de coronamaatregelen.

Juist daarom, in het jaar dat de club haar 25-jarig bestaan wil vieren, gaat de club een virtuele loopwedstrijd organiseren. Ze wil het coronavirus te slim af zijn en de lopers in veilige omstandigheden aan een wedstrijd laten deelnemen. Maar hoe organiseer je een loopwedstrijd met honderden deelnemers in coronaveilige omstandigheden? Stichter-voorzitter, en dus coryfee van de vereniging, Ronny Pollet legt uit.

“Het is voor de lopers en wandelaars onder ons het afgelopen jaar inderdaad maar een pover beestje”, vertelt Ronny. “Er worden bijna geen, of bitter weinig, loop- en wandelevenementen georganiseerd. Met dit initiatief willen we dan toch de wedstrijdlopers en joggers onder ons een perspectief aanbieden. De virtuele loopwedstrijd bestaat erin dat elke deelnemer op het moment dat het hem of haar het beste past de wedstrijd loopt. De deelnemer moet zijn wedstrijd registreren, via een app, zoals Strava of NRC, of via een smartwatch. Je kan ook kiezen wanneer je loopt, want de wedstrijd ‘loopt’ van 1 tot 30 april.”

Eigen parcours

De deelnemer kan kiezen tussen vier afstanden 2,5km, 5km, 10km of 20km. “Je kan niet alleen kiezen wanneer, je kan ook kiezen waar je de wedstrijd meeloopt. Zo kan je dat gewoon op je favoriete parcours doen. Zelf zullen we een parcours, door het centrum van Ichtegem, van 2,5km uitstippelen. Start en finish is in de Sportlaan aan de bushalte. Zoals het een ‘echte’ wedstrijd betaamd, worden er natuurlijk ook prijzen voorzien.

De eerste dame en heer op elke afstand mogen in 2022 gratis deelnemen aan de Presto-loop. De eerste 300 ingeschreven kunnen rekenen op een goodie bag ter waarde van meer dan 20 euro. Er worden daarenboven ook nog eens 10 waardevolle tombolaprijzen verloot. Er is ook een clubkampioenschap. De club met het hoogste aantal deelnemers kan een waardebon van 100 euro winnen bij het runningcenter in Brugge. Belangrijk om weten is dat de deelnemers zich ten laatste moeten inschrijven op 26 maart.”

Start to run

Deelnemen kost 5 euro, inschrijven kan enkel online via https://my.raceresult.com/164531/ . Na inschrijving krijgt men een bevestiging en het rekeningnummer voor de betaling.

Ook dit jaar organiseert de loopclub een lessenreeks ‘Start to run’. De lessen startten op dinsdag 20 april om 19.30 uur. Plaats van afspraak is aan de ingang van de sporthal aan de Keibergstraat. Voor een 10-delige lessenreeks ‘lopen voor beginners’ betaal je 27 euro. Hierin zijn de lessen inbegrepen, verzekering, een T-shirt en een diploma.

Er zal aandacht besteed worden aan het bewaren van de nodige afstand. De lessen worden coronaveilig gegeven. Er zijn maximaal twee groepen van 10 personen toegelaten. Op 1 april 2021 bestaan de Presto-loop en wandelclub exact 25 jaar. Het bestuur hoopt op een huldiging op het gemeentehuis. Elk lid krijgt, ter gelegenheid van dit jubileum, een hoodie aangeboden.

Voor meer inlichtingen of inschrijving kan je bellen naar 0494 07 98 95 of 0497 13 81 46 of mailen naar info@prestorun.be.

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.