"Op ons nieuw adres in de Koninginnelaan 52 pakken we uit met een compleet nieuwe winkelervaring", zegt zaakvoerder Bruno Jansseune. "De indeling van onze zaak op deze toplocatie zal je mond doen openvallen. Een voormalige garage bouwden we volledig om. Aangepaste winkelpaden, meerdere verdiepingen in een open ruimte, een unieke kinderhoek en tal van andere faciliteiten moeten van onze nieuwe stek een absolute hotspot maken. Wat we hier realiseren, is ongezien in het Oostendse winkelaanbod", klinkt het.

"Op die manier plannen we de verdere uitbouw van ons winkelconcept met betaalbare en unieke designstukken. De vestiging aan het Kursaal blijft trouwens bestaan", stelt Bruno.

Kwaliteit en duurzaamheid

Het oorspronkelijk door Johan Desender opgerichte Design Oostende is al een paar jaar in handen van het ondernemersduo Bruno en Maarten Jansseune. Beide broers willen met Design Oostende collecties met meerwaarde brengen. "In tijden van crisis grijpen mensen terug naar kwaliteit en duurzaamheid. Ze gaan op zoek naar vaste waarden", weet Bruno.

De nieuwe winkel springt in het oog. © foto MF

"Designfabrikanten spelen daar op in: klassiekers worden heruitgebracht in een nieuw jasje, aangepast aan de huidige levensstijl. We zijn voortdurend op zoek naar designprimeurs, bestemd voor klanten met een groter of kleiner budget. Design moet ook bereikbaar zijn voor mensen met beperktere middelen."

Stevige reputatie

De familie Jansseune is niet onbekend in de Oostendse interieurwereld. Vader Eddy Jansseune bouwde sinds 1972 een stevige reputatie op als binnenhuisarchitect in binnen- en buitenland. In 2008 stapten zonen Bruno, Maarten en Jonas mee in zijn interieurzaak vlakbij het Kursaal. Twee jaar later waagden Bruno en Maarten de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap met de overname van Design Oostende. De nieuwe vestiging in de Koninginnelaan is sinds kort open.

(MF)