Pre-Triënnale Brugge van start in hedendaags PLATFORM

Stefan Vankerkhoven

Op vrijdag 10 juli is het platform van de Pre-Triënnale op het gemeenteplein van Sint-Michiels officieel geopend. Deze tijdelijke tentoonstellingsplek biedt een vrij podium voor negen Brugse kunstenaars en ontwerpers.

Van 10 juli tot 13 september strijkt de Pre-Triënnale neer in Sint-Michiels. Studenten Toegepaste Architectuur van Howest ontwierpen een modulair paviljoen, waarin negen kunstenaars en ontwerpers deze zomer telkens een week lang schilderkunst, architectuur of sculpturen kunnen presenteren.

Het PLATFORM werd gerealiseerd door elf bachelorstudenten: Sibylle Degrande, Jolan Delboo, Nicolas Jacobus, Davy Lescrauwaert, Baptiste Margodt, Mathijs Marijse, Jarne Reynaert, Arthur Salmenbier, Amber Stevens, Kyani Vandamme en Thomas Vanwelden.

TraumA

De Pre-Triënnale moet volgens burgemeester Dirk De fauw de Bruggelingen en de bezoekers warm maken voor de Triënnale Brugge 2021 ‘TraumA’ dat de veelzijdigheid en de beweeglijkheid van de stad zal vieren: “We organiseren dit Platform doelbewust in een Brugse deelgemeente die op deze manier ontdekt wordt. Even bewust zetten we in op lokaal talent, met kunstenaars die op een of andere manier iets met Brugge te maken hebben. Voor de Triënnale zelf werken we volgend jaar met internationale kunstenaars en architecten.”

De negen artistieke gasten van het PLATFORM deze zomer zijn Roel Vandermeersen, Peter Lagast, Bert Puype, het BLVRD jongerenmagazine, Jasper Rigole, Inge Watteeuw, maf architectenbureau, Joke Raes en de bachelor studenten Toegepaste Architctuur van Howest.

Info: www.triennalebrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier