Praktijk van betreurde dokter Roelandt weer van start

© Frank Meurisse
Philippe Verhaest

De praktijk van de betreurde huisarts Patrik Roelandt is vanaf morgen donderdag weer operationeel. Twee jonge dokters uit Roeselare, Marlies Vermeulen en Jozefien Horré, zullen de consultaties en huisbezoeken verzorgen.

Patrik Roelandt (64) werd op dinsdag 1 december op lafhartige wijze in Ingelmunster vermoord door zijn patiënt Danny S. (55) uit de Rozestraat in Ingelmunster. Tijdens een huisbezoek stak hij de gerespecteerde huisarts met een messteek in de hals neer.

Vanaf donderdag 10 december zullen Marlies Vermeulen en Jozefien Horré van de Roeselaarse praktijk Atlas Huisartsen instaan voor de consultaties en huisbezoeken. Ze zullen ook in de praktijk in de Baronielaan in Izegem werken.

Praktijk van betreurde dokter Roelandt weer van start
© PVH

De vervanging door de twee artsen uit Roeselare is volgens de familie van Patrik Roelandt een oplossing op middellange termijn. Het uiteindelijke doel is om een of meerdere jonge huisartsen te vinden die de praktijk definitief willen overnemen.

Zaterdag 12 december om 14 uur wordt er in het crematorium De Blauwe Toren in Brugge afscheid genomen van dokter Patrik Roelandt.

Lees hierover ook in de edities De Weekbode Izegem, Torhout, Roeselare en Tielt van Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier