Prachtige Legowerken op ‘Bricks and Basket’ in Kachtem

(foto MPM)
Redactie KW

Fans van Lego moeten dit weekend massaal naar ‘t Sok in Kachtem. Voor het tweede jaar op rij organiseert Basketbalclub Spie ‘Bricks and Basket’, een grote Legobeurs. Het hele weekend lang kan je er prachtige Legowerken bewonderen, Lego kopen en ook prijzen winnen.

Nu zaterdag 21 en zondag 22 december zet Basketbalclub Spie dus weer alles in het teken van de magische blokjes. “We slaan opnieuw de handen in elkaar met Masterbuilders en zetten een prachtige Legobeurs op poten”, begint organisator Jurgen Hollevoet. “De beurs is meer dan de moeite waard en zal opnieuw jong en oud kunnen bekoren.”

In de sporthal van ‘t Sok zijn ‘s morgens basketwedstrijden en tornooien, maar daarnaast kunnen dus ook liefhebbers van Lego hun ei kwijt in de Hogestraat. “We hebben verschillende standhouders die present zullen zijn en hun prachtige Legowerken zullen bijhebben. Dat loont echt wel de moeite. Iedereen kent de Legodozen en de setjes, maar dit is veel grootser en spectaculairder.”

“Het merendeel van de grote werken is gemaakt door volwassenen. Hier en daar is er ook een kinderwerk te bezichtigen, maar die zijn toch in de minderheid. We hebben echter wel aan de kleintjes gedacht, er is een hele leuke speelhoek waar de kinderen zich volop kunnen uitleven”, gaat Jurgen verder.

Win Legoprijzen

De standhouders die aanwezig zijn, zijn natuurlijk bereid om hun verhaal te doen. “Je kan naar hartenlust vragen stellen en er zijn ook technische werken die je kan uitproberen”, aldus Jurgen. “Wie maar niet genoeg kan krijgen van Lego, kan er dit weekend ook aankopen. We hebben een internetwinkel, maar er is ook een winkeltje ter plaatse. Doorlopend hebben we een tombola waar dagelijks honderd Legoprijzen te winnen zijn. Met de opbrengst van de tombola steunen we dan nadien Basisschool De Zonnebloem.”

Maar 1 euro inkom

Jong en oud is meer dan welkom op Bricks and Basket. “We houden onze inkomprijs bewust erg laag omdat we echt iedereen willen verwelkomen. Voor 1 euro mag je de beurs vrij bezoeken, kinderen onder de 3 jaar komen er gratis in. Op zaterdag kan dat van 10 tot 18 uur en op zondag zetten we de deuren open tussen 10 en 17 uur. Op de beurs zelf kan je natuurlijk ook iets drinken. We hopen op heel veel kijklustigen, spring gerust eens binnen!”, besluit Jurgen Hollevoet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier