PR-Oostkampprijs gaat naar ‘t Valkennest

Redactie KW

Jong CD&V Oostkamp heeft tijdens zijn nieuwjaarsreceptie de PR-Oostkampprijs overhandigd aan cvba ‘t Valkennest. Deze jaarlijkse trofee is een erkenning voor personen of verenigingen die zich het voorbije jaar verdienstelijk hebben ingezet om van Oostkamp een warmere gemeente te maken.

Cvba ‘t Valkennest is een samenwerking tussen VIRO vzw, vzw Gezondheidszorg ‘Bermhertigheid Jesu’ en enkele familieleden van mensen met een beperking. Het heeft de afgelopen 2 jaar enorm hard gewerkt om het historische pand ‘T Valkennest op het parkdomein de Valkaart om te toveren in een thuis voor zes personen met een beperking. Deze bewoners krijgen daar de kans om zelfstandig in een eigen studio te wonen waarbij ze kunnen rekenen op de professionele begeleiding van VIRO vzw en met de ondersteuning van een inwonende conciërge.

“Het project zat de afgelopen 2 jaar nog in de startfase, maar op deze manier willen we hen met Jong CD&V Oostkamp een extra duwtje in de rug geven door hen de aandacht te geven die ze verdienen”, weet jongerenvoorzitter Sim Deeren te vertellen, ” Het was een eerder gemakkelijke keuze dit jaar binnen de jury van de PR-Oostkampprijs. Het is niet zozeer het feit dat ze nog in de beginfase van dit project zitten, maar wel het engagement van het Valkennest, de inzet die ze de voorbije twee jaar getoond hebben en voor de inzet en zorg voor de toekomstige bewoners, die ons eenparig deed beslissen om hen de PR-Oostkampprijs toe te kennen. Cvba ‘t Valkennest is een verhaal van verbondenheid, betrokkenheid en toegankelijkheid. Dit zijn dan ook niet voor niets de 3 pijlers waar het meerjarenplan is op gebaseerd. Iedere persoon heeft een plaats in onze samenleving, ook deze met een beperking.”

Voor de Cvba ‘t Valkennest is dit een erkenning, een steuntje voor een problematiek waar veel ouders van kinderen met een beperking mee te maken krijgt. Opvang van deze personen is niet altijd evident en kan niet altijd door de ouders zelf gedragen worden. Met ‘t Valkennest krijgen ze de kans om zelfstandig te wonen.

Koen Dalle, voorzitter van Viro bedankte Jong CD&V voor deze erkenning. “Op 5 februari start de werking van ‘t Valkennest en komen de eerste bewoners toe. Ik neem deze erkenning nu wel in ontvangst maar het is een project van veel mensen. Ik ben wel zeer blij dat we hier in een warme gemeente terecht gekomen zijn. Ik ben Bart Vertriest dan ook zeer dankbaar dat hij ons in contact gebracht heeft met het gemeentebestuur, een samenwerking die ons de mogelijkheid bracht om de CVBA ‘t Valkennest op te richten.”

(GST)

Iedereen kan overigens zijn steentje bijdragen door aandeelhouder te worden binnen de Cvba. Voor meer informatie: www.valkennest.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.