‘Potrettetrekkers’ verenigt Krottegemse fotografen in Roeselare

De initiatiefnemers plannen op 25 februari een sitchtingsvergadering in Breda Jazz (foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Frank Wauters, voorzitter van de Krottegemse Ransels, Patrick Werbrouck en Didier Dejonghe stichten samen de ‘Krottegemse Potrettetrekkers’. De bedoeling is om maandelijks samen te komen met Krottegemnaren die met fotografie bezig zijn om elkaar te steunen en advies te geven.

Patrick Werbrouck zat aan de toog van café Breda Jazz toen hij met het idee van een fotografieclub kwam. “Als voorzitter van de Krottegemse Ransels zet ik me in om de inwoners van de wijk samen te brengen en te zorgen voor sociale cohesie. Het idee van Patrick Werbrouck is ideaal om de mensen bij elkaar te krijgen”, aldus Frank Wauters.

De bedoeling is dat liefhebbers van fotografie die zelf ook foto’s nemen maandelijks samenkomen in Breda Jazz om samen naar de gemaakte foto’s van Krottegem te kijken.

“We zullen die bijeenkomsten organiseren op dagen dat het café gesloten is, zo kunnen de fotografen hun foto’s projecteren zonder reacties van cafégangers. Tijdens het bekijken van de foto’s is het de bedoeling dat de mensen elkaar steunen en advies geven.”

Peterschap

Maarten Devoldere, beroepsfotograaf, neemt het peterschap van de vereniging op zich en zal de leden ook bijstaan met advies.” Maarten Devoldere heeft een hart voor Krottegem. Hij maakte onlangs zelfs nog een tentoonstelling over de wijk, Krottegem#City. Hij is dus de perfecte peter,” klinkt het bij Frank Wauters.

“Uiteraard zullen we iets doen met de gemaakte foto’s. We zullen hoogstwaarschijnlijk een vaste rubriek krijgen in het wijkmagazine De Kracht van Krottegem. Daarnaast zou het kunnen dat de de foto’s tijdens de openingsuren van Breda Jazz worden geprojecteerd, mits goedkeuring van de fotograaf uiteraard”, aldus Frank Wauters.

Nog niet alles rond de club is beslist, vandaar dat er op maandag 25 februari om 19 uur in Breda Jazz, Bruanestraat 1, een stichtingsvergadering plaats vindt, waarbij alle geïnteresseerden welkom zijn.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier