Postkantoor Sijsele blijft langer op tijdelijke locatie

Het tijdelijke bpost-postpunt in Sijsele.© Davy Coghe
Het tijdelijke bpost-postpunt in Sijsele.© Davy Coghe
Piet De Ville

Het tijdelijke postkantoor in Sijsele blijft voor langere tijd gevestigd naast de krantenwinkel in de Dorpsstraat 112. “In principe kan bpost hier blijven tot november”, weet Jos Millecam, mede-eigenaar van het pand.

Toen bekend werd dat het postkantoortje in de Sijseelse dorpskern, sinds jaar en dag gevestigd in de Dorpsstraat 73, verdween en er niet meteen een alternatieve locatie voorhanden was, klonk er heel wat ongenoegen in Sijsele.

Het was gemeenteraadslid Caroline Debbaut (Damse Belangen) die de kat de bel aanbond en de kwestie op de gemeenteraad ter sprake bracht. bpost sloot het kantoor omdat het niet meer zou voldoen aan de minimumvereisten en vooral wegens een kennelijk niet op te lossen hygiëneprobleem, meer bepaald met ongedierte.

Tot november?

Tijdens de (online) gemeenteraadszitting van november bleek er dan toch een oplossing uit de bus te komen, en wel via oppositieraadslid Jos Millecam (N-VA). Hij is mede-eigenaar van een pand, waar hij zelf ook woont, waarvan een lokaal aan de achterzijde verhuurd zou worden als tijdelijk postkantoor voor de basispostactiviteiten. Dit voor een periode van drie maanden, tot eind februari.

“Die periode zal alleszins verlengd worden met drie maanden”, weet Jos Millecam. “Naar ik verneem is het alleszins de bedoeling om wel in Sijsele te blijven. Er wordt nog gezocht naar een permanente locatie, maar die is kennelijk nog niet gevonden. Het contract voor drie maanden is drie keer verlengbaar met drie maanden, dus bpost kan hier in principe blijven tot november.”

Alternatieven

In Damme kan je voor verzendingen en pakjes overigens ook nog terecht bij dagbladhandel Domino in Sijsele, bij de dienst Toerisme in Damme centrum, en bij de supermarkt in de Vissersstraat in Moerkerke. (PDV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.