‘Postcorona-werkgroep’ moet Blankenberge na de crisis economisch doen heropleven

De werkgroep moet de economie in Blankenbege aanzwengelen: "Nu ook de toeristisch belangrijke paasvakantie in het water valt, zal dat na de coronaperiode meer dan nodig zijn", redeneert schepen Benny Herpoel. © (foto WK)
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

De Blankenbergse dienst Lokale Economie wil een ‘postcorona-werkgroep’ oprichten om na de crisis de stad economisch te doen heropleven.

“Nu ook de toeristisch belangrijke paasvakantie in het water valt, zal dat na de coronaperiode meer dan nodig zijn”, redeneert schepen van Lokale Economie Benny Herpoel (N-VA). Horeca-uitbaters en handelaars kunnen zelf ideetjes in de groep gooien.

“Haalbare voorstellen die door iedereen gedragen worden, werken we vervolgens graag verder uit. Dat kan heel breed gaan: van een extra braderie, kermis of buurtfeest, over laatavondshopping en pop-up stores tot terrasvergunningen of een klantenkaart voor de tweede verblijvers. Het is belangrijk dat we de ‘ik koop lokaal’-gedachte na de crisis ook blijven versterken en stimuleren”, aldus Herpoel. Het stadsbestuur lanceerde een oproep aan de handelsgebuurtekringen en middenstandsverenigingen. Daar moet dan een actieplan uit voortvloeien. “Eerst zullen alle ideeën door onze diensten gebundeld, en naar haalbaarheid geanalyseerd worden. We kregen al uit alle hoeken veel respons”, klinkt het.

Handelaars en horeca-uitbaters die graag deel willen uitmaken van deze postcorona-werkgroep sturen best zo snel mogelijk een mailtje naar middenstand@blankenberge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier