Postcode 8972 van Proven zorgt voor verwarring

Redactie KW

“Diverse instanties linken blijkbaar 8972 aan Roesbrugge-Haringe, terwijl ook Proven en Krombeke die postcode hebben”, viel te horen op het bewonersplatform van Proven.

De postcode 8972, die geldt voor de deelgemeenten Proven, Roesbrugge-Haringe en Krombeke, zorgt in sommige gevallen voor verwarring. Dat was te horen op de jongste bijeenkomst van het Bewonersplatform. “Enige oplossing is ons geval per geval op de hoogte brengen bij welke instanties er verwarring is opgetreden. Alleen zo valt het probleem uit de wereld te helpen”, zegt Guy Beugnies van de dienst Burgerzaken in Poperinge.

Chris Verslype uit de Blekerijweg in Proven heeft het euvel al enkele keren aan den lijve ervaren. “In het ziekenhuis kreeg ik al meerdere keren etiketten mee waar ik automatisch gekoppeld werd aan 8972 Roesbrugge-Haringe. Ook op briefwisseling of op reclame staat er soms 8972 Roesbrugge-Haringe. Diverse instanties linken dus blijkbaar 8972 aan Roesbrugge-Haringe. Op internet krijg je bij het intikken van ons postnummer wel af en toe de keuze tussen de vier deelgemeenten.”

Guy Beugnies verduidelijkt: “De straatcodes die in het rijksregister vermeld staan, staan normaal gezien correct ingevuld. Vermoedelijk gebruiken de verschillende instanties verkeerde interne lijsten. Provenaars die concrete voorvallen willen melden, kunnen hiervoor steeds bij ons terecht. Wij vragen dan de desbetreffende diensten om de fout aan te passen in hun computersystemen.”

(SVP)

Lees ook hierove in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Ieper/Poperinge van vrijdag 24 maart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier