Postbode en gewezen wielrenner Bruno Bailleur (47) overleden

© foto Mario Verhaeghe
© foto Mario Verhaeghe
Redactie KW

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is postbode en gewezen wielrenner Bruno Bailleur (47) overleden. Hij verloor de strijd tegen een slepende ziekte. Destijds koerste hij in de kleuren van het toenmalig KSV Deerlijk. Begin de jaren 2000 hing Bruno de fiets aan de haak.

Een echte winnaar is Bruno Bailleur nooit geweest. Hij was er wel bijzonder trots op dat hij in de jeugdcategorieën ooit eens Frank Vandenbroucke klopte. Na de nieuwelingen en junioren zette Bruno de stap naar de toenmalige liefhebbers (nu elite zonder contract). Koersen was voor hem niet meer dan een hobby.

Bruno Bailleur was schrijnwerker van opleiding en werkte lang geleden in de zetelfabriek Confortluxe in de Menensesteenweg in Wervik. Op wandelafstand van zijn ouderlijke woning. Later werd Bruno postbode en behoorde al jarenlang tot het team in de Tabaksstad.

Stratenlopen

Nadat hij stopte met koersen, begon Bruno te lopen en nam deel aan stratenlopen. Zoals onder meer Dwars door Wervik en Dwars door Geluwe. De afgelopen jaren was hij een vaste medewerker tijdens het buurtfeest in de Emiel Gellyncklaan. Zo hielp Bruno er de tent opzetten en was hij nadien van dienst als besteller. Bruno was de echtgenoot van Lindsey Seys en papa van Siebe en Silke. Lindsey is bestuurslid van basketbalclub BBC Wervik, zoon Siebe speelt er bij BBC Two.

De uitvaartplechtigheid vindt komende maandag in strikte familiekring plaats in de aula van de parkbegraafplaats. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier