Volgens Jonas Hindryckx, directeur van de onderwijsinstelling, werd een leerling getest nadat ze symptomen vertoonde. "Toen bleek dat de test positief was, hebben we niet getwijfeld en werd onze veiligheidsprocedure in werking gezet", klinkt het. "9 leerlingen, die allen nauwe contacten hadden met het meisjes in kwestie, werden meteen op school in quarantaine geplaatst. Hun ouders werden allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht en de kinderen werden allemaal opgehaald."

"Nu moeten ze allemaal een COVID-test laten afnemen en worden ze op thuisonderwijs geplaatst tot 7 oktober. Ook het CLB en de contacttracing werden van de positieve test op de hoogte gebracht. De leerlingen maakten deel uit van een klas uit het tweede jaar lifestyle."

Volgens Jonas Hindryckx, directeur van de onderwijsinstelling, werd een leerling getest nadat ze symptomen vertoonde. "Toen bleek dat de test positief was, hebben we niet getwijfeld en werd onze veiligheidsprocedure in werking gezet", klinkt het. "9 leerlingen, die allen nauwe contacten hadden met het meisjes in kwestie, werden meteen op school in quarantaine geplaatst. Hun ouders werden allemaal persoonlijk op de hoogte gebracht en de kinderen werden allemaal opgehaald.""Nu moeten ze allemaal een COVID-test laten afnemen en worden ze op thuisonderwijs geplaatst tot 7 oktober. Ook het CLB en de contacttracing werden van de positieve test op de hoogte gebracht. De leerlingen maakten deel uit van een klas uit het tweede jaar lifestyle."