Porseleinhallen worden grote living

Hanne Callewaert, Dean Kenes en Ewout Impe van Living 2020. © SLW
Redactie KW

Jeugdclub Ten Goudberge en CC Guldenberg slaan de handen in elkaar voor Living 2020. Ze toveren de Porseleinhallen een maand lang om in een reusachtige living. Raymond van het Groenewoud, de Bony King of Nowhere en Meskerem Mees treden er op.

Het waren en zijn barre tijden voor de culturele en evenementensector. Ook jeugdclub Ten Goudberge moest zich steeds opnieuw heruitvinden. BAT in ‘t Park werd afgelast, de vele creatieve ideeën, optredens en gezellige sfeeravonden in het park mochten opgeborgen worden. Tot overmaat van ramp diende het jeugdhuis de deuren te sluiten, sinds 2 september zijn ze terug open.

40 salonbubbels

“Met veel goesting!”, klinkt het bij coördinator Dean Kenes en jeugdwerker Ewout Impe. De omstandigheden zijn wat ze zijn, dus moest er creatief nagedacht worden. “Eerst en vooral chapeau voor onze werkgroep optredens”, looft Ewout. “De werking is blijven draaien, niettegenstaande er geen fuiven meer mochten georganiseerd worden. Optredens zoals we die vroeger organiseerden, kunnen ook niet. Gelukkig is er nu de samenwerking met CC Guldenberg waarbij we de Porseleinhallen als een grote living inrichten. Van de Kringloopwinkel lenen we tapijten, zetels, salontafels en lampen en zo maken we een veertigtal knusse hoekjes in de Porseleinhallen. Goed voor evenveel bubbels.”

Ook de programmatie van cultureel centrum Guldenberg viel stil, ook zij zochten oplossingen waarbij de Porseleinhallen opdoken als alternatief voor de eigen zaal. “In de Porseleinhallen kan je nu eenmaal de bezoekers verder uit elkaar zetten. Onze belangen lopen hier gelijk”, aldus Dean Kenes. “De samenwerking onder de naam Living 2020 was een logisch gevolg. Meteen ook een knipoog naar LIVE2020, de actie die steun biedt voor al wie moet leven van livemuziek. Het eerste en laatste weekend van oktober veranderen we dus de Porseleinhallen in een grote, knusse woonkamer. Het CC zorgt voor zwarte doeken en belichting, wij zorgen voor de gezellige inkleding en de bar voor en na het concert.”

alternatieven

Ook in het weekend van 23, 24 en 25 oktober worden ‘de Porsies’ omgetoverd in een living. Welke artiesten de jeugdclub dan op het podium verwelkomt, is nog niet bekend. “Hun agenda staat veelal nog behoorlijk leeg”, zegt Dean. “Ook zij zijn tevreden dat organisatoren naar alternatieven zoeken.” En zo worden de Porseleinhallen een maand lang een concertzaal, wie weet bezorgt dit ideeën voor de toekomst wanneer we ons niet meer bekommeren om een anderhalve meter.

Op vrijdag 2 oktober treedt de Bony King of Nowhere op, op zondag is het de beurt aan Meskerem Mees. Tickets kosten 10 euro en kunnen aangekocht worden via de webshop van CC Guldenberg. Wie jonger is dan 26 jaar betaalt 8 euro. Op zaterdag 3 oktober komt Raymond van het Groenewoud, tickets kosten 24 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier