Popup45 komt met restaurant en hotel naar Hoeve Madeleine op Sint-Amandshof in Pittem

Peter en Heidi willen, regelmatig bijgestaan door hun champagnemeter en -peter, de bezoekers onvergetelijke momenten bezorgen. We zien v.l.n.r. Filip D'Haese, Peter Bruneel, Heidi Huys en Eveline Cannoot. © Jan
Redactie KW

Peter Bruneel en zijn vrouw Heidi Huys van Résort Résidence Pierre in het Franse Rosières-près-Troyes zijn niet vies van een culinair avontuur. Dit jaar hebben ze besloten om van 20 december tot 9 februari 45 dagen lang met een pop-uprestaurant en -hotel neer te strijken in de Hoeve Madeleine in de Sint-Amandstraat 16 in Pittem.

Peter Bruneel en zijn vrouw Heidi Huys hebben een rijke horecageschiedenis in Tielt en Meulebeke en besloten tien jaar geleden in het Franse Rosières-près-Troyes, in volle champagnestreek, een hotel te starten. Met de regelmaat van de klok keerde het koppel echter terug naar hun roots om onder andere tien versies van de ‘Nacht van de Champagne’ te organiseren. Vorig jaar streken ze met een pop-uprestaurant neer in Kanegem en dit jaar besloten ze hun tenten op te slaan in de Hoeve Madeleine in de Pittemse Sint-Amandstraat, maar nu breiden ze dat concept uit met een pop-uphotel.

Unieke combinatie

“We waren op zoek naar een geschikte locatie om ons initiatief van vorig jaar in Kanegem te herhalen en na wat rondvragen kwamen we bij het Sint-Amandshof in Pittem uit”, steekt Peter van wal. “Het was niet alleen de prachtige gerenoveerde schuur die ons aansprak, maar ook dat we gingen werken met vlees van de ter plaatse gekweekte Belgasconne-varkens van het Sint-Amandshof. We zijn met Lieven Lafaut en zijn vrouw Tania rond de tafel gaan zitten en kwamen snel tot een overeenkomst.”

Het is voor ons een ideale gelegenheid om ons vlees bekend te maken en ons bedrijf in de kijker te zetten bij het bredere publiek – Lieven Lafaut

“We waren meteen voor het idee gewonnen”, gaat Lieven Lafaut verder. “Er was voor ons echter één voorwaarde: Peter en Heidi moesten werken met ons eigen varkensvlees, wat geen enkel probleem bleek te zijn. Het is voor ons een ideale gelegenheid om ons vlees bekend te maken en ons bedrijf in de kijker te zetten bij het bredere publiek. We krijgen vaak de vraag waar de mensen ons vlees eens kunnen eten. We kunnen ze nu doorverwijzen naar de unieke locatie van de pop-up.”

15 tweepersoonskamers

“Voor dit concept hebben we de ideale locatie. Het restaurant wordt ingericht in de gerestaureerde schuur van de Hoeve Madeleine”, vervolgt Peter. “Uiteraard moet hier logistiek nog een aan ander uitgevoerd worden zoals het inrichten van een keuken en elektriciteit voorzien, maar dat komt de komende weken zeker in orde. Het pop-uphotel is er dit jaar voor het eerst bijgekomen. Dat zal opgetrokken worden uit grote containers, die ook al tijdens festivals als Werchter of Tomorrowland opgesteld waren. Ze komen op de binnenkoer van de hoeve en zullen 15 tweepersoonskamers bevatten, voorzien van alle comfort. Iedere kamer beschikt over een eigen toilet, badkamer, douche, tv, airco en verwarming. Combinaties met ontbijt of halfpension zijn mogelijk en we kunnen diverse uitstappen voorzien.”

Het pop-uphotel wordt opgetrokken uit grote containers, die ook al tijdens Tomorrowland of Werchter opgesteld waren – Peter Bruneel

In het restaurant is er een brede waaier aan gerechten en wordt gewerkt rond bepaalde thema’s. “Elke dag is er ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet en ‘s middags een dagschotel, waarbij op maandag steeds het Belgasconne-vlees centraal staat”, gaat Peter Bruneel verder. “Ook de avondmaaltijden hebben elke week weer een bepaald thema, zoals op dinsdag een breughelbuffet à volonté, woensdag ‘Heidi’s après ski hut’, donderdag côte à l’os, ribbetjes en scampi à volonté en op vrijdag fruit de mer. Op zaterdag is er dan ons overbekende champagnemenu en op zondag ‘tapas & friends’. Vanzelfsprekend zijn er ook speciale arrangementen voor kerst- en oudejaarsavond en voor de beide feestdagen. Bij al onze gerechten zal uiteraard onze Champagne Résidence Pierre niet ontbreken.”

Eveline Cannoot en Filip D’Haese

“Dat laatste is verbonden met onze champagnemeter, zangeres en presentatrice Eveline Cannoot en champagnepeter Filip D’Haese, de frontman van Swoop. Zij zullen met de regelmaat van de klok de klanten komen vergezellen en op de feestavonden komen vermaken. Op Nieuwjaar zal ook het Sloveense koor Perpetuum Jazzile de maaltijden komen opluisteren met hun schitterende a-capellaliederen.”

Info: www.popup45.be. Reserveren is vereist.

(Jan Goossens)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier