Populaire koffiebar Maona komt nu ook naar Roeselare

Miléna Vanhoucke focust zich nu volledig op de koffiebar. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Na Kortrijk, Ieper en Brugge krijgt nu ook Roeselare een vestiging van de populaire koffie-en smoothiebar Maona. Miléna Vanhoucke gaf haar carrière een ommezwaai en stopt in de uitzendsector om Maona uit te baten. “Roeselare heeft nood aan een zaak zoals Maona”, aldus de enthousiaste uitbaatster.

Miléna werkte in de uitzendsector en had een job in Ieper. Ze ging vaak langs bij de Maona-vestiging in de stad. In het verleden deed ze al vakantiejobs in de horeca en ze wil die ervaring nu gebruiken om zelf een Maona-vestiging uit te baten in de Ooststraat. Het concept van Maona werd bedacht door basketter Pieter Loridon.

Eigen touch

“Ik merkte dat er in Roeselare nood was aan een hippe zaak zoals Maona. Ik wilde het concept integreren in de stad en zocht bijna een jaar naar een pand. Eenmaal ik dit pand vond, ging alles snel. Ik contacteerde Pieter en hij kon zich vinden in mijn ideeën en was meteen enthousiast”, aldus Miléna. De Roeselaarse kreeg dan wel de goedkeuring om de naam Maona te gebruiken, al de rest mag ze zelf bepalen. “Ik wil mijn eigen touch aan de zaak geven. Dat ga ik proberen door een graffiti wall en zitzakken te voorzien. Al blijft gezonde voeding de rode draad. Het is wel goed om te weten dat ik altijd terug kan vallen op Pieter voor raad en ondersteuning.”

Jonge mensen

Op donderdag 20 juni, net voor de Batjes, wil Miléna opengaan. “We zullen op de Batjes ook een terras hebben. We zijn er zeker van dat de opening alvast heel wat volk zal lokken. Nu staat alles in het teken van de verbouwingen zodat we zeker op 20 juni kunnen opengaan. Ik stond deze week al meermaals tot na middernacht gyproc te plaatsen”, lacht Miléna. Met Maona stelt Miléna haar deuren open voor iedereen, al denkt ze dat het concept vooral jonge mensen zal aantrekken. Maona Roeselare zal plaats bieden aan voor 25 mensen en de gezonde broodjes, smoothies, koffies en slaatjes kunnen ook afgehaald worden. De koffie-en smoothiebar is elke dag open van 9 uur tot 17.30 uur. (SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier